nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
19°

El formatge de Maó és la denominació d’origen de les Balears que més es consumeix a Mallorca

A les cases mallorquines els productes de les Balears amb denominació d’origen (DO) o indicació geogràfica protegida (IGP) més consumits són el formatge Mahón-Menorca, el qual consumeix el 67 % dels enquestats i l’ensaïmada de Mallorca, consumida pel 66 %. Més de la meitat dels enquestats també consumeixen sobrassada (un 57 %) i oli de Mallorca (un 55 %).

Si es comparen les dades amb el 2016, es veu un increment generalitzat d’aquests productes de les Illes. El Formatge de Maó el consumia un 61 % de la població aquell any, l’ensaïmada un 54 %, la sobrassada un 43 % i l’Oli de Mallorca un 55 %. També s’ha incrementat el consum de l’oliva de Mallorca, que ha passat del 24 % al 43 % i del Palo de Mallorca, que ha augmentat del 13 % al 15 %.

Tot i així, hi ha productes que han davallat en consum, com són les Herbes de Mallorca, que al 2016 en bevien el 42 % dels mallorquins i enguany, el 38%. El vi de Binissalem també es consumeix manco, i ha passat del 36 % al 24 %. La davallada és menor en el cas de l’ametlla de Mallorca, que ha estat del 21 % al 20 %, tot i que els que la consumeixen ho fan amb més freqüència. Els vins de Mallorca, del Pla i Llevant, de la Serra de Tramuntana i de les Illes Balears en general han minvat també el consum entre els mallorquins.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Menorquí, fa mes de 2 anys

La D.O. és QUESO MAHON, cosa que s'hauria de corregir.

Valoració:5menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

Per allò que es diu aquí, ses Pitiüses es troben en una altra galàxia, no només perquè no he llegit per enlloc es nom de ses seues herbes, sinó perquè a Eivissa i Formentera es consumeixen molt pocs productes de ses altres illes, màxim ses galletes d'Inca. Eivissa si més no, es troba dins sa galàxia espanyola si tenim en compte que es formatge més consumit és, de lluny, es manxec ("machego" li diu sa gent, fins i tot sa catalanoparlant). De fet, crec que podríeu recórrer tot Eivissa (Formentera no ho tenc clar) i no trobar un sol bar on si demanes un entrepà de formatge te'l seveixen amb formatge de Maó. Fa pocs dies vaig demanar a qui regenta un bar de carretera d'Eivissa que per què no n'oferien i em digué que perquè ningú de sa clientela li ho demanava i que a Eivissa sa majoria de gent es forastera i demana "manchego". Crec que es productors des formatge de Maó tenen molta feina de promoció a fer a ses Pitiüses

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris