muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

El diari Jornada decideix tancar

Imatge de l'assemblea de socis celebrada aquest dissabte.

La Jornada

L'Assemblea General de sòcies cooperativistes de Diari Jornada ha decidit, tenint en compte l'estat de comptes actual, deixar els quioscos on es distribueix el diari i donar per finalitzat el projecte.

Així, l'últim diari en paper als quioscos serà el del proper cap de setmana, 27 i 28 d'octubre. Diari Jornada va arribar als quioscos aquest 5 de maig, després de mesos de treball previ, «per a fer un nou diari cooperatiu generalista en català dels Països Catalans i en paper», expliquen en la web del mitjà.

«Després de sis mesos de treball ininterromput perquè el diari pogués sortir cada dissabte, no hem pogut assolir el creixement necessari per a garantir la viabilitat econòmica del projecte», continuen.

Aquesta situació ha comportat que l'Assemblea General de la cooperativa, celebrada aquest dissabte, hagi decidit deixar d'imprimir i distribuir en paper als quioscos de les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià.

Paral·lelament, s'ha posat en marxa un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de la plantilla, de 23 persones, per a tancar el projecte i per a sufragar els compromisos econòmics pendents, tant amb la plantilla estable com amb col·laboradors i altres proveïdors.

«Érem conscients que era un projecte de risc que necessitava un gran suport popular que no s'ha sabut trobar en un marc de crisi dels mitjans de comunicació i del periodisme», han assegurat des del diari.

«Tot l'equip que hem treballat a la Jornada volem agrair el suport a totes les persones que han col·laborat amb el projecte i que hi han confiat fent-se sòcies o subscriptores», han conclòs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris