cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 28°
33°

El diari Jornada decideix tancar

Imatge de l'assemblea de socis celebrada aquest dissabte.

20-10-2018 | La Jornada

L'Assemblea General de sòcies cooperativistes de Diari Jornada ha decidit, tenint en compte l'estat de comptes actual, deixar els quioscos on es distribueix el diari i donar per finalitzat el projecte.

Així, l'últim diari en paper als quioscos serà el del proper cap de setmana, 27 i 28 d'octubre. Diari Jornada va arribar als quioscos aquest 5 de maig, després de mesos de treball previ, «per a fer un nou diari cooperatiu generalista en català dels Països Catalans i en paper», expliquen en la web del mitjà.

«Després de sis mesos de treball ininterromput perquè el diari pogués sortir cada dissabte, no hem pogut assolir el creixement necessari per a garantir la viabilitat econòmica del projecte», continuen.

Aquesta situació ha comportat que l'Assemblea General de la cooperativa, celebrada aquest dissabte, hagi decidit deixar d'imprimir i distribuir en paper als quioscos de les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià.

Paral·lelament, s'ha posat en marxa un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de la plantilla, de 23 persones, per a tancar el projecte i per a sufragar els compromisos econòmics pendents, tant amb la plantilla estable com amb col·laboradors i altres proveïdors.

«Érem conscients que era un projecte de risc que necessitava un gran suport popular que no s'ha sabut trobar en un marc de crisi dels mitjans de comunicació i del periodisme», han assegurat des del diari.

«Tot l'equip que hem treballat a la Jornada volem agrair el suport a totes les persones que han col·laborat amb el projecte i que hi han confiat fent-se sòcies o subscriptores», han conclòs.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris