muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

Dues guardes de someres reforcen les actuacions en prevenció d'incendis

Dues guardes de someres reforcen les actuacions en prevenció d'incendis forestals.

CAIB

L'Institut Balear de la Natura (IBANAT) i la fundació Natura Parc han signat un nou conveni de col·laboració, gràcies al qual dues guardes de someres s'encarregaran de donar un suport als treballs de nova obertura i manteniment que executen els treballadors de l'Ibanat a les faixes de defensa i àrees de prevenció contra incendis forestals a la finca pública de Galatzó i en el Parc Natural de Llevant.

Tal com ha explicat el Govern, «les someres es mengen el càrritx que hi troben i realitzen així una tasca prevista en la prevenció d'incendis forestals dins dels Plans comarcals de defensa contra incendis forestals». El conveni es firmava anualment des de 2004 i enguany, per primera vegada, s'ha fet bianual per als anys 2018 i 2019 per un import anual de 150.000 euros, dels quals l'IBANAT n'aporta la meitat i la fundació Natura Parc l'altra meitat.

Aquests animals pasturen en una superfície de 40 ha i creen «faixes de seguretat en les zones de més difícil accés per a evitar la propagació d'incendis, així com facilitar l'accés als mitjans d'extinció». «Com que s'alimenten de càrritx van eliminant aquesta vegetació, que és molt inflamable», ha assegurat el Govern.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marc, fa mes de 3 anys

Les someres, com a mínim les que es troben al parc natural de la península de llevant, es troben en males condicions, sense lloc a cobro i a més una ha defallit. Estàn convivint amb el cadàver. Algú hauria de retirar-lo.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris