nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

La captura accidental representa una de les principals amenaces per a les aus marines

Captura accidental d'aus marines en arts de pesca.

13-01-2018CSIC-UIB

La captura accidental en arts de pesca ha representat una de les principals amenaces per a les aus marines i, en el cas del Mediterrani, la mortalitat de les aus en arts de palangre ha resultat un problema «greu» donada la incidència de captures i el delicat estat de conservació d'aquestes aus, segons un estudi publicat en la revista Global Change Biology.

Aquest estudi ha reforçat aquesta percepció i ha mostrat per primera vegada com el problema afecta seriosament a la dinàmica poblacional de la 'Calonectris diomedea', segons ha explicat l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (CSIC-UIB).

Així mateix, la recerca ha revelat les diferències en la supervivència adulta entre diferents colònies del Mediterrani, i les ha relacionat amb diferències en el risc de captura. A partir de marcatges amb registradors de GPS, s'han definit les principals àrees d'alimentació d'aquestes aus a tres colònies: Illes Columbretes, Illot de Pantaleu (Mallorca) i Illa de l'Aire (Menorca).

El treball ha mostrat com les aus de Pantaleu solen alimentar-se en zones de major risc de captura accidental, i en conseqüència presenten la taxa de supervivència adulta més baixa (84,3 per cent), mentre que les de l'Illa de l'Aire són les menys exposades a aquest risc antropogènic i presenten la supervivència més elevada (92,4 per cent).

Es considera que per a aquest tipus d'aus, molt longeves, la taxa de supervivència hauria de ser propera o superior al 90 per cent, alguna cosa que no ocorre en el cas de Columbretes (86,9 per cent) i Pantaleu.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per El capitan, fa mes de 2 anys

si no es prohibeix la pesca amb palangres de superfície, podeu donar per extinta a la pardela balear.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris