cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
22°

La muixeranga que somriu als feixistes a València, un símbol de dignitat

08-01-2018

Aquest passat diumenge s'ha celebrat a València la cavalcada de les Magues de Gener, que recupera des de fa tres anys l'esperit de la Festa de la Infància que tengué lloc en aquesta ciutat quan fou capital de la República el 1937. Les magues volen representar la Llibertat, Igualtat i Fraternitat, i van carregades de valors per als infants amb l'objectiu d'aconseguir una societat «més plural, més oberta i més tolerant», tal com assenyalà el pregoner.

Aquest missatge de tolerància suscità reaccions d'odi per part de l'extrema dreta. Així un grup de feixistes dugué a terme un intent fallit de rebentar aquest acte que contemplaven centenars de persones. Després d'haver xiulat La Muixeranga mentre es duia a terme l'exhibició, el grup d'extrema dreta es disposà a cantar l'himne franquista Cara al Sol.

Els feixistes escridassaven el seu desig que les persones que practicaven la muixeranga caiguessin i que es matassin. Per contra, una de les alçadores de la muixeranga, es girà cap al grup que feia enaltiment a l'odi i els somrigué tot ensenyant-los el dit anular. La imatge fou captada pel periodista de La Veu, Daniel García Sala i, a través de les xarxes socials, la imatge s'ha convertit en qüestió d'hores en una nova icona de l'antifeixisme i l'al·lota en una nova heroïna: capaç d'escalar la muixeranga mentre saluda els feixistes. 

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris