algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

'Carta a Jordi Cruz' es converteix en tendència a les xarxes

132788

Arran de la festivitat del Primer de Maig, Dia del Treballador, han sortit a la llum unes desafortunades declaracions de diversos xefs que posseeixen una estrela Michelin on defensen la figura de l'aprenent de cuina i manifesten que no entenen que hi hagi becaris que es queixen per fer llargues jornades sense cobrar. Cal destacar que en molts restaurants Michelin els aprenents de cuina suposen entre el 50 % i el 80 % del total de cuiners

«Treballar 16 hores al dia sense cobrar en una cuina amb estrella Michelin és part de l'aprenentatge, un privilegi. La vida del cuiner és dura, estem parlant de l'elit mundial de la gastronomia, i qui no vulgui seguir aquest ritme és molt lliure de desenvolupar la seva carrera en restaurants menys exigents».

Aquest és, resumidament, el sentir dels xefs més prestigiosos de l'Estat espanyol arran del reportatge publicat per El Confidencial sobre el patiment de molts dels seus becaris, un tancament de files que alimenta més si és possible el debat sobre on és el límit entre el privilegi d'aprendre dels millors xefs del món i l'explotació laboral.

El xef Jordi Cruz ha volgut sortir al pas i ha publicat a Twitter intentant defensar-se:

La resposta a les xarxes socials no s'ha fet esperar i aquest dimarts és tendència a Twitter 'Carta a Jordi Cruz':

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris