cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Sus a l'horari d'estiu

La matinada d'aquest dissabte a diumenge començarà l'horari d'estiu. Així a les 02.00 hores seran les 03.00 hores en tots els Estats Membre de la Unió Europea.

El canvi d'hora és una Directiva Europea 2000/84/CE d'obligat compliment que pretén aprofitar millor la llum solar per a millorar l'eficiència energètica.

Referent a això el Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital ha destacat que la directiva és comuna per a les dates i hores en les quals comença i acaba l'horari en tota la UE i que «no existeix possibilitat d'excepció» que permeti a un Estat membre no aplicar el règim de l'hora d'estiu.

Impactes positius

La mesura, segons un estudi de la Comissió Europea, té impactes positius no només sobre l'estalvi energètic sinó sobre altres sectors com el transport, les comunicacions, la seguretat vial, les condicions de treball i les maneres de vida, la salut, el turisme o l'oci.

El canvi horari es remunta a la dècada dels 70, quan es va produir la primera crisi del petroli i alguns països van decidir avançar els seus rellotges per poder aprofitar millor la llum natural del sol i consumir així menys electricitat en il·luminació.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

Es rellotge que tenc a sa sala d'estar de casa marca s'hora de Greenwich, és a dir, que fins ara marcava una hora manco de s'oficial i ara en marcarà dues manco (en realitat serà s'oficial sa qui anirà dues hores més avençada), tot per no oblidar que, igual que no som sobirans, tampoc tenim una hora racional

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris