nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 25°
28°

El català es gradua a Duolingo

26-04-2016

Després de 5 mesos d'ajustos i retocs, el curs de català per a castellanoparlants de Duolingo deixa d'estar en fase de proves. Duolingo, la famosa plataforma d'aprenentatge d'idiomes, va inaugurar el seu curs de català al seu web el 20 de novembre de 2015, coincidint amb l'aniversari de la publicació a València el 1490 d'un dels clàssics més coneguts de la literatura catalana, Tirant Lo Blanc, i de la publicació a Barcelona del Diccionari Pompeu Fabra de 1932. Actualment el curs es troba disponible tant en aplicacions mòbils com al seu web.

Més de 80.000 usuaris han accedit al curs en la fase de proves i molts d'ells han aprofitat per enviar suggeriments de millora. El grup de voluntaris que hi ha al darrere ha estat treballant intensament per corregir, adaptar i millorar el curs atenent a centenars de comentaris que els alumnes enviaven periòdicament. El curs s'ha considerat estable quan les notificacions d'errors o suggeriments de millora han estat inferiors a 3 per cada 100 usuaris del curs. «Un dels principals repte a què ens hem hagut d'enfrontar és l'adaptació del curs als usuaris llatinoamericans», comenta el coordinador voluntari del curs, Ferran Campillo i López. «Inicialment pensàvem que la majoria d'interessats en el curs provindria de l'Estat espanyol, però l'afluència massiva d'usuaris d'Amèrica Llatina o fins i tot de gent que no té el castellà com a primera llengua ens ha portat a adaptar el curs perquè l'experiència d'aprendre català sigui més còmoda i propera». El curs està pensat perquè tothom pugui aprendre nocions bàsiques del català, independentment del tipus de castellà d'origen que parli o de la varietat de català que vulgui aprendre, sempre respectant accepcions normatives.

S'espera que molts més usuaris aprofitin aquesta eina per aprendre català. «Voldríem que parlants d'altres llengües com l'anglès o el francès també puguin fer servir Duolingo per aprendre català», comenta Xavier Ribas, un altre membre de l'equip de voluntaris. «Tenim ganes de seguir millorant el curs i crear-ne de nous, i no només perquè la gent aprengui català sinó per aprendre altres idiomes tenint el català com a llengua d'origen». Està previst que en els propers mesos s'actualitzi el curs amb totes les millores que s'han recollit fins ara.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per IB3 en català!, fa mes de 3 anys

30-4-2016, 1h 45': sèrie en foraster a IB3

Valoración:1menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 3 anys

29-4-2016, 23h 50': IB3 treballa en contra de la normalització de la llengua catalana emetent una altra pel·lícula en foraster.

Valoración:1menosmas
Per un, fa mes de 3 anys

Que no s´hi apunti el Mallorquin a les classes, que després no podria esbravar-se amb les birres de la casa regional.

Valoración:1menosmas
Per .Punt, fa mes de 3 anys

A Un membre de l´equip de voluntaris: Un punt positiu pel comentari i un deu per a ell i els seus companys.

Valoración:2menosmas
Per mallorquin, fa mes de 3 anys

Y seguimos con más chorradas...

Valoración:1menosmas
Per Un membre de l'equip de voluntaris, fa mes de 3 anys

Moltes gràcies :o

Valoración:1menosmas
Per I doncs, fa mes de 3 anys

Bona iniciativa, endavant i molta sort!

Valoración:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris