algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Un graduat mallorquí, finalista dels premis UOC-RMF

Analysis, improvement, and development of new firmware for the smart citizen kit ambient board, de Miquel Colom, és un dels sis treballs finalistes en la segona edició dels premis UOC-RMF. Els guardons, organitzats per la Universitat Oberta de Catalunya i per la Ramon Molinas Foundation, reconeixen els millors treballs finals dels estudiants d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC amb l’objectiu de posar-los en contacte amb el sector professional de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

Aquest treball està lligat al projecte SmartCitizen, que vol animar els ciutadans a recol·lectar dades mediambientals (nivells de renou, concentració de gasos, humitat, presència de gasos tòxics...) usant plaques de sensors de baix cost per a fer-les públiques i que el control de la informació quedi a les mans dels ciutadans. D’aquí el concepte de Smart Citizens o ciutadans intel·ligents.

En aquest context, el treball de Miquel Colom, en col·laboració amb la startup SmartCitizen, vol millorar-lo. I ho ha fet a través d’un estudi en profunditat del sistema en producció (anomenat Smart Citizen Kit o SCK) per a documentar-lo, corregir errors, millorar-lo i afegir noves funcionalitats.

Una segona part del projecte ha estat escriure des de zero el programari (firmware) necessari per fer funcionar el mòdul WiFi de baix consum RTX4100 de les noves versions del maquinari de les SCK.


Cerimònia de lliurament dels premis

El finalista presentarà el seu treball el proper dijous 5 de novembre al Palau Macaya de Barcelona. Miquel Colom competirà per guanyar la categoria d’Informàtica amb el treball Seguiment d'extremitats de ratolins en experiments optogenètics, de Pere Parés.

Un tribunal format per set acadèmics i professionals del sector de les TIC valorarà la innovació dels dos projectes, la seva complexitat tècnica, la seva aplicabilitat i utilitat i la presentació i exposició dels mateixos. El vencedor rebrà un xec de 3.000 euros i el reconeixement d’haver realitzat el millor treball de la seva promoció.

La segona edició dels Premis UOC-RMF, a la qual s’han presentat un centenar de treballs, també comptarà amb el millor projecte en les categories de Multimèdia i de Seguretat i Telecomunicació.

L’acte comptarà, també, amb una ponència de Ramsés Gallego, expert internacional en sistemes de seguretat de dades, i amb la participació d’Albert Fabregat, finalista de la primera edició dels guardons. Obriran la gala el rector de la Universitat, Josep A. Planell, i el patró i vocal de RMF, Josep Dueso. I la presentarà el director del programa Generació Digital de Televisió de Catalunya, Lluís Marquina. Es podrà seguir a través del Twitter per mitjà de l’etiqueta #premisUOCRMF.

 

Qui és Miquel Colom?

Miquel Colom és un doble graduat de la UOC: Enginyeria Informàtica (especialitat Computació) (2015) i màster de Programari Lliure (2009). A més, fa un any va finalitzar la tesi doctoral en Matemàtica Aplicada a la Universitat de les Illes Balears. És també enginyer en Telemàtica per la UIB (2004) i màster de Mathematics/Computer Vision/Learning a la ENS-Cachan (2010).

Actualment és investigador postdoctoral a l'ENS-Cachan (França) i el seu tema de recerca principal és la fotografia computacional i les imatges satèl·lit. I és editor de la revista Image Processing On Line (IPOL) i membre del comité científic del Congreso Iberoamericano de Reconocimiento de Patrones (CIARP) 2015.

Nascut a Palma fa 37 anys, viu i treballa a París.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris