cielo claro
  • Màx: 35°
  • Mín: 27°
35°

Àlex Hinojo: «Ramon Llull és el personatge més consultat de la Viquipèdia»

9076

La Viquipèdia és una enciclopèdia col·laborativa que és a la xarxa internet i en la qual molts dels mateixos lectors participen en la seva elaboració.

Històricament, la Viquipèdia en llengua catalana és la segona després de la versió anglesa. Va ser creada el 16 de març de 2001, pocs minuts després de la versió alemanya, si bé durant dos mesos fou l'única amb articles en llengua no anglesa, mentre la versió alemanya romania latent. Actualment té 453.524 articles i és la dissetena pel que fa a producció d'articles.

Àlex Hinojo Sánchez (Barcelona, 1980), és el director de projectes d'Amical Viquipèdia i compleix la funció d'ambaixador cultural de la Viquipèdia en català. Ha publicat uns 10.000 articles i ha participat en l'edició d'altres 70.000. Ha estat a Mallorca per impulsar la participació d'alumnes i professors de la UIB a la Viquipèdia. Comenta que el seu objectiu és que els universitaris en comptes de copiar la Viquipèdia, "facin la Viquipèdia".

Hinojo explica quins són els objectius de la seva associació: "els nostres dos objectius principals són, que la suma de tot el coneixement de la humanitat estigui disponible lliurement en català. I que el coneixement de la cultura catalana estigui a l'abast de tothom en qualsevol idioma".

Pel que fa a la participació i presència dels mallorquins a la Viquipèdia, Hinojo explica que una de les característiques de la Viquipèdia és que és "completament asimètrica" i que els seus continguts depenen "de la implicació de la gent" i afegeix que els catalanoparlants ja sabem que "si no ho fas tu, no ho fa ningú" i destaca que el viquipedista "més actiu de la versió en català és mallorquí". En concret, es tracta de Pau Cabot. Hinojo també explica que Ramon Llull "és el personatge més consultat de la Viquipèdia".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.