nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Algemesí; un nou Tordesillas?

Col·lectius antitaurins prometen lluita al carrer per salvar la vida dels animals, que no passen dels dos anys

Algemesí (Ribera Alta) celebra cada any un espectacle taurí amb cadells. Membres de colles cadafaleres intenten torejar els cadells improvisadament i barruerament, produint un gran patiment als animals. Imatges de TVAnimalista que estan a disposició de qualsevol mitjà de comunicació / organització animalista que ho vulgui difondre. Podeu contactar a tvanimalista@gmail.com

pebrotsverds (Youtube)

Les conegudes popularment com a "becerrades cadafaleres", unes cites taurines organitzades per la Setmana de Bous que comença aquest dissabte a la localitat valenciana d'Algemesí, a la Ribera Alta, revifen les crítiques antitaurines.

Precisament, en la setmana en la qual els enfrontaments a Tordesillas entre partidaris i detractors del "Toro de la Vega" han aixecat comentaris arreu, diversos col·lectius animalistes prometen concentrar-se per lluitar per la vida dels animals que han de ser lliurats a la correguda, en la qual es punxa amb banderilles vedells de menys dos anys abans de sacrificar-los.

L'esquerra política també critica amb duresa aquesta pràctica, després de no haver pogut eliminar el maltractament animal del programa de festes, perquè al PP, amb majoria a la localitat, això no li feia el pes.

Lamenten que a l'acte hi assisteixen infants, perquè la legislació valenciana no ho prohibeix -com sí succeeix en el cas de Balears-, i que els bous joves sofreixen més perquè els propinen estocades a parts no habituals, per la manca d'experiència dels participants.

Per contra, els taurins defensen el caràcter tradicional d'aquesta 'festa', i alguns estan disposats a defensar-la amb fermesa.

Com passa habitualment en aquestes situacions, la divisió entre els veïns és notòria, i malgrat que fa anys que la polèmica envolta aquest esdeveniment, la contraposició d'opinions no afavoreix una fàcil ressolució.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris