algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Una comunitat sobre el 'DesGovern' de Balears aplega més de mil seguidors en pocs dies

1107

Cridaner aspecte de la plataforma crítica amb les accions dels nostres representants públics.

R.D.
"Benvinguts al Desgovern!". Aquestes paraules encapçalen la presentació d'un dels perfils digitals que més comentaris ha arreplegat i més nous adeptes ha atret en les últimes dates, assolint el milenar de seguidors en poc més de dues setmanes.
 
La pàgina del 'Desgovern de les Illes Balears' no es correspon amb cap plataforma política ni cap polític concret, i es dedica a expressar l'opinió del seu impulsor, el qual prefereix romandre en l'anonimat, sobre diferents temes relacionats amb les decisions que prenen els nostres "DesGovernants", com explica la descripció del perfil a Facebook.

Aquesta pàgina serveix per mostrar opinions no sempre coincidents amb les de la majoria, a la vegada que demana el parer de la resta d'usuaris, contribuint així al debat en el marc d'un moment determinant per a les nostres institucions i per al país en el seu conjunt.

"Sóc mallorquí, i sóc capaç de parlar perfectament les dues llengües oficials que tenim a les Illes Balears, sense necessitat de cap TIL", explica l'iniciador d'aquest punt d'intercanvi d'informacions i idees, aprofitant el polèmic Decret de llengües de l'Executiu, i encara una mica sorprès per tot el revol que han aixecat algunes de les seves publicacions.


En Pau i el TIL
Justament, una d'aquestes breus peces explica la història d'en Pau, un nin que aviat començarà l'escola. Segons explica, en Pau "té una son que no hi veu i viu a Lloret de Vistalegre (Mallorca). A més, està molt content, ja que gràcies al TIL del Govern Bauzá, aprendrà l'anglès com mai s'hagués imaginat".

Just després d'aquesta petita introducció, el responsable del DesGovern l'exposa en «l'anglès inventat» amb què molts usuaris de les xarxes socials feren befa en les últimes hores sobre les traduccions anglosaxones de les pàgines de la CAIB.

Aquesta diu així: «Hello, my name is a Peace. I have a sleepy that I don't see, today it's my first day of college and I live in A Little Parrot of a Happy View».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Biodramina, fa mes de 7 anys

Es "cuida´t"
Y gracias.

Valoració:-3menosmas
Per Biodramina i similars, fa mes de 7 anys

A Biodramina i similars. Treis molt d,odi en els vostees escrits. Hauríeu de fer-vos-ho mirar i si no, sempre hi ha especialistes per ajudar_vos a curar aquesta rancúnia que escupiu.. Diuen que per estimar als altres el primer que ha de fer un és estimar-se a un mateix. Ànims i endevant

Valoració:-7menosmas
Per no me mareig, fa mes de 7 anys

Biodraminat, t'has passat amb les pastilles.
Te semblen poques desgràcies???
No sé quins mestres hauràs tengut, però sembla que t'han fet un desastre.
Trobes que tots els docents que es manifesten en contra del TIL són professors de català?. Te fallen les matemàtiques.
Ja sabem que governen els teus i ara estàs molt content, però això pot canviar.
I per acabar, si estàs així de nerviós ara, quan tot aquest mal somni s'acabi, que faràs?
Cuidet.

Valoració:33menosmas
Per Biodramina, fa mes de 7 anys

Desgracias de los docentes??.
Cuáles?.

Recorte de sueldos? ..como a todos los funcionarios.

Eliminación de paga extra? ..como a todos los funcionarios.

Reducción de profesores interinos?? como interinos de servicios generales e incluso laborales de empresas públicas.

Qué narices hablas de desgracias de docentes? tres meses de vacaciones al año y horarios de marqués.

Por una extraña razón, al menos por estos lares, un profesor de instituto se cree un semidiós, cuando en algunos casos suele ser el personaje de turno que no le da más que para estudiar una maría, la acaba a duras penas (de ahí su redacción, ortografía y forma de dar las "clases", en muchos casos) se saca el CAP (ahora se paga, que raro que no estéis dando por saco con ese tema) y ala, a desgraciar mentes en desarrollo.

Y así nos va.

Lo que os jode en realidad son dos cosas: que estáis muy mal acostumbrados y han reducido horas de catalán.

Desgracias de los docentes dice.
Vaya huevarros.

Valoració:-30menosmas
Per rater, fa mes de 7 anys

Jo, a diferència d'altres, se llegir i escriure en català i amb castellà.
Et record que els guionistes d'aquesta comèdia són els teus ben estimats liders, així, no m'estranya gens que t'ho passis bé, rient de les desgràcies dels docents sense cometes.
Gaudeix ara que pots.

Valoració:16menosmas
Per biel valles stewart, fa mes de 7 anys

Jo lo que no acab-ho d,entendre es com aquest partit tan democrátic com es el PP te tants de votants a les illes si no més fan que anar en contra de la seva població,beneficiar als quatre hotelers i els seus quatre politics,em fa fastic veure la poca intel.ligencia i cultura de la majoria d,aquest poble,després se queixaran i protestaran en petit comite,pero a la fi als quatre anys tornaran a votar-los,em faig creus de que encara no vagi pitjor.

Valoració:23menosmas
Per Joan Alzina, fa mes de 7 anys

Es sap alguna cosa de l'autor de la pàgina?

Valoració:-24menosmas
Per Força recomenable, fa mes de 7 anys

Per entendre el conflicte es pot llegir un article força recomenable:
http://bloko.info/blokos/les-raons-del-malestar/

Valoració:28menosmas
Per Biodramina, fa mes de 7 anys

Rater, "docentes" lo entrecomillo porque no buscan mejorar la docencia, que lo que deberian hacer, sino que utilizan las circunstancias como arma politica.
Lo de pocos dias es relativo. 15 casualmente. Los mismos que hace que el bizco and company se pasean con la mesa de camping recogiendo firmas de "docentes".
Y no. No me voy a agarrar. Me voy a sentar a ver el espectaculo. Me encantan las comedias.
Ademas, no se que coño haces leyendo un comentario escrito en forastero.

Valoració:-20menosmas
Per Prevaricadors, fa mes de 7 anys

La consellera Camps i el seu segon n'Estarellas no han estat capaços de negociar amb NINGÚ. Ni pares, ni empresaris del sector, ni amb sindicats, ni amb professors, ni estudiants, ni partits polítics. Fins i tit han hagut de fer callar i renyar a molts dels seus militants i batles. AMB NINGÚ. És una democràcia molt rara aquesta on els governants tenen TOTA la raó i LA RESTA DEL MÓN no. Això, aquest fenòmen estrany, en psiquiatria té un nom tècnic, i en política també.

Valoració:28menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris