algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Passió per les xifres

La Societat balear de matemàtiques ha organitzat tota una sèrie de sessions preparatòries per a l'Olimpíada matemàtica -destinada a alumnes de Batxillerat-, que es disputarà per gener de 2012

Les matemàtiques tenen fama de ser una de les assignatures més complicades i que duen més d'un maldecap als alumnes. Això no obstant, ningú no en posa en dubte la utilitat i són molts els estudiosos de la matèria. Fer-les més atractives per als escolars és sovint una tasca que duen a terme els professors de matemàtiques, sense deixar de banda els problemes, les equacions i les derivades.

I per a tots els apassionats de la matèria, n'hi ha una cita ineludible: l'Olimpíada de matemàtiques. Aquest proper 2012 se'n disputarà la XLVIII edició per a al·lots de Batxillerat. El concurs consta de tres fases: local, estatal i internacional. La primera tindrà lloc a la UIB el mes de gener de l'any que ve i consta de dues sessions, una al matí i l'altra a l'horabaixa, de 3 hores i mitja cadascuna. En cada sessió es plantegen tres problemes. A més de rebre un premi econòmic, els tres primers classificats d'aquesta prova seran els participants illencs en la competició estatal. Els alumnes amb les millors puntuacions d'aquesta segona ronda són, en fi, els que representaran Espanya en la fase internacional.

Conscients que "qualsevol que llegeix els problemes que han aparegut en alguna de les proves s'adona de seguida que no basta que un alumne sigui bo en aquesta matèria i en tregui notes bones en el Batxillerat", la Societat balear de matemàtiques ha organitzat una sèrie de sessions de franc preparatòries per a l'Olimpíada, que es desenvoluparà del dia 8 d'octubre al 26 de novembre. I és que, com bé recorden des d'aquesta associació, creada l'any 2005, per a les matemàtiques, "ben igual que per als Jocs en l'esport, es necessita una preparació o entrenament complementari".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris