muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Milà, tancada al trànsit privat per la contaminació

Les autoritats s'han vist obligades a prendre mesures per reduir-hi els elevats índexs de partícules en suspensió

122378

L'alerta sobre els problemes de pol·lució a Milà reapareix cada cert temps.

unknown

La ciutat de Milà, una de les més importants d'Itàlia, fou tancada ahir al trànsit de vehicles privats, per iniciativa de les autoritats locals, que s'han vist forçades a prendre mesures de força per reduir els elevats índexs de contaminació. L'Ajuntament optà per mantenir-hi el tancament, tot i que, des de divendres passat, la concentració de partícules contaminants en l'atmosfera s'ha vist reduïda per sota dels nivells d'alerta, com a conseqüència dels forts vents que s'han registrat els darrers dies a la capital llombarda. "Aquesta ha estat una oportunitat per aprendre a reduir l'ús dels cotxes i a gaudir de la ciutat", explicava la tinent de batle de la localitat, Maria Grazia Guida, en declaracions al diari La Repubblica en la seva edició digital local de Milà.

"Hem perdut el costum d'anar a peu o amb bicicleta, de gaudir de la ciutat. Aquesta és una ocasió per fer-ho, com segurament ho seran les noves dates per celebrar les iniciatives similars que probablement introduirem. Es tracta d'una oportunitat per augmentar la consciència sobre la utilització dels vehicles, que cal reduir quan no són necessaris," agregà. L'alerta sobre el problema de la pol·lució reapareix cada cert temps a Itàlia i el bloqueig del trànsit d'ahir s'aplica en funció d'una ordenança municipal que estableix un tancament quan se superen, durant dotze dies consecutius, els valors permesos de partícules en suspensió (PM10).

Es tracta d'una ordenança promoguda per l'anterior Consistori i que el nou batle i el seu equip estudien a fi d'introduir noves mesures. El centre de la ciutat va quedar tancat entre les 8.00 i les 18.00 hores als vehicles més contaminants, per la qual cosa l'Ajuntament ha preparat un pla especial per incrementar els serveis de transport públic. Quedaren exempts de la prohibició els vehicles ecològics, els cotxes dels metges d'urgència i dels sacerdots, així com els de convidats i participants en un casament, entre d'altres. Amb motiu d'aquest dia sense cotxes, s'organitzaren una sèrie d'activitats gratuïtes, com ara l'entrada a les piscines municipals, i s'aplicaren descomptes en nombrosos museus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris