algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El jutge diu ara que Amanda Knox podria ser culpable

L'absolució de l'al·lota i el seu company ha aixecat polseguera a Itàlia. El magistrat avisa que la “veritat real” podria tirar per terra el pronunciament del tribunal

127326

Els mitjans italians han fet un extens seguiment del cas.

LUCIANO DEL CASTILLO

El magistrat Claudio Pratillo Hellmann, que va presidir el judici de la nord-americana Amanda Knox i del seu exnuvi italià Raffaele Sollecito per l'assassinat de la jove britànica Meredith Kercher, el novembre de 2007, ha afirmat ara que tots dos podrien ser culpables del crim, tot i haver-ne estat absolts. "El nostre pronunciament d'absolució és el resultat de la veritat que s'ha format en el procés. Però la veritat real podria ser diferent, podrien ser culpables, tot i que no en tenim les proves", ha assegurat el jutge en unes declaracions recollides pel diari Corriere della Sera.

La sentència del 3 d'octubre passat del Tribunal d'Apel·lació, que absolia els dos imputats en l'assassinat de Kercher i n'ordenava la "immediata posada en llibertat", ha aixecat una veritable polseguera a Itàlia. La raó és que el tercer suposat còmplice dels joves absolts, el marfileny Rudy Guede, va ser condemnat a 16 anys de presó, amb una sentència en ferm el desembre de 2010, per l'assassinat de Meredith Kercher.

Reconstrucció dels fets

La reconstrucció dels fets realitzada pels fiscals establia que la jove britànica no volia participar en un "joc sexual", per la qual cosa hauria estat suposadament Guede qui va violar Meredith, mentre Knox l'apunyalava i Sollecito l'aguantava. Guede fou el primer, i ara l'únic, a ser condemnat per la mort de la britànica, després d'arribar a l'acord de demanar un judici per la via ràpida, decisió que motivà que el seu cas se separàs del judici general a Knox i Sollecito.

Interrogant

Des de la presó on compleix la condemna, Guede ha llançat a l'aire una sèrie d'interrogants, que molta gent es planteja: "Voldria saber per què jo som l'únic a qui s'ha tancat per pagar el crim. Voldria cridar als meus advocats, a tothom, al món sencer. Ells han estat declarats innocents i jo som aquí", recollia ahir el diari romà Il Messagero. Ells són a casa, ella (Amanda Knox) s'ha convertit en una estrella i jo som l'únic que queda a la presó".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris