cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
20°

Menors, no

Una cafeteria de Bilbao encén la polèmica per prohibir l'entrada d'al·lots que vagin sols o acompanyats

32678

El cartel de l'establiment ho deixa clar, el dret d'admissió inclou els menors, vagin sols o acompanyats.

Alfredo Aldai

La decisió d'una cafeteria bilbaïna de prohibir l'entrada d'al·lots, encara que vagin acompanyats d'adults, ha encès la polèmica entre els que la consideren discriminatòria, com l'associació de famílies nombroses, i els que li donen tot el supor, com la federació d'hotelers. El cafè-restaurant Style, situat en el centre, mantenia ahir el cartell, en el qual es podia llegir que està "reservat el dret d'admissió" per als que incorrin en comportaments incívics i també als menors d'edat, hi acudeixin sols o acompanyats". Els cambrers no volgueren fer cap comentari al respecte, davant l'absència de la propietària. La directora de l'associació de famílies nombroses Hirukide, Natalia Díez-Caballero, ha criticat aquesta "discriminació", així com que "s'estiguin equiparant conductes incíviques amb l'entrada d'un al·lot menor amb un responsable", explicà Díez-Caballero.

No obstant això, no interposarà una denúncia judicial perquè després de consultar l'oficina municipal d'informació al consumidor, ha sabut que "al País Basc no hi ha cap normativa específica que reguli el dret de reserva d'admissió". El que han fet aquest establiment, explica Díez-Caballero, és acollir-se a una normativa de l'any 1995 d'espectacles i activitats recreatives, que diu que a les cafeteries es pot reservar el dret a vetar l'entrada sempre que es col·loqui un cartell en l'entrada informant-ne. "Llavors, no és denunciable" aquest cas per la via judicial, va admetre, encara que animà els pares que s'hagin vist afectats que facin una reclamació davant la Sala.

Hotelers

Per part seva, el dirigent dels hotelers bascos Àngel Gago, explicà que hi ha uns vuit o deu locals a Biscaia que han posat aquest cartell de prohibir l'entrada a menors, però tots de lleure nocturn, i només coneix un establiment de lleure diürn que l'hagi adoptat. Gago insistí que la llei protegeix aquesta opció, perquè les discriminacions que prohibeix són per religió, raça o sexe. En aquest cas que es prohibeixi l'entrada a menors, la llei exigeix que hi hagi un cartell que ho anunciï, "i hi és". En aquest cas del cafè Style, ha dit que "personalment" li fa costat "totalment, al cent per cent".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maca, fa mes de 9 anys

Discriminació??? I els que hem volem sopar, prendre una copa, parlar amb els amics amb tranquil·litat i ens veim obligats a aguantar crits, plors i nins corrent al voltant de la nostra taula, no estam discriminats??? Em sembla beníssim i jo a més prohibiria els mòbils (tampoc cal aguantar politonos de moda ni assabentar-nos dels problemes de salut de la taula del costat). Ha d'haver un lloc per a tothom i tenir l'opció de triar un lloc sense o amb nins em sembla fantàstica. Un aplaudiment per aquest establiment i tots aquells que han decidit prendre aquesta decisió i sel·leccionar el tipus de clientela que volen!!!

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris