algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

El Rainbow Warrior II es jubila

Després de 22 anys solcant la mar en defensa del medi ambient, es convertirà ara en un vaixell hospital

33428

El mitic vaixell ha estat batlat ara amb el nom de Rongdhonu, arc de Sant Martí en bengalí.

A.G.(Efe)

El vaixell Rainbow Warrior II de Greenpeace es retira després de 22 anys de solcar la mar per protegir el medi ambient i es convertirà en un vaixell hospital per a l'ONG Friendship de Bangla Desh. En una cerimònia que va tenir lloc a Singapur, Greenpeace en traspassà la titularitat a l'ONG Friendship. La nau ha estat rebatiada amb el nom de Rongdhonu (arc de Sant Martí en llengua bengalí). A partir d'ara, l'embarcació navegarà per la costa de Bangla Desh i pel golf de Bengala i proporcionarà atenció sanitària primària, secundària i urgent a algunes de les poblacions més vulnerables del món, atès que tenen un accés escàs o nul a instal·lacions sanitàries bàsiques.

Vaixell mèdic d'urgència

A més, el Rongdhonu servirà de vaixell mèdic d'emergència a la regió, la qual cosa permetrà a Friendship dur ajuda mèdica a unes àrees que ja sofreixen els efectes del canvi climàtic. Durant l'acte de cessió, Mike Finchen, capità del Rainbow Warrior II, cità la profecia dels indis Cree que inspirà la denominació de l'emblemàtica nau: "Arribarà un dia que la Terra emmalaltirà i llavors naixerà una tribu que farà feina per guarir-la i se'ls coneixerà com els guerrers de l'arc de Sant Martí".

"Amb aquesta embarcació ha viatjat gent de tot el món. És una icona d'esperança enfront del pessimisme i un símbol d'acció davant l'autocomplaença", va afegir. Després de la presa de possessió del Rongdhonu, els tripulants posaran prou de Singapur a Bangla Desh, on s'espera que arribi al port de Chittagong per setembre de 2011.

Nou Warrior

No obstant això, Greenpeace no estarà gaire temps sense un altre Rainbow, atès que la construcció del nou Warrior, el tercer que durà aquest nom, està gairebé enllestida. El navili s'unirà a la flota de l'organització per octubre, coincidint amb el quarantè aniversari de l'entitat ecologista. El Rainbow Warrior II navegà per primer pic amb Greenpeace el 1989 i en reemplaçà el vaixell original, que havia estat bombardejat i enfonsat per agents del Govern francès el 1985. Durant més de dues dècades, ha proporcionat ajuda humanitària a les víctimes del tsunami de 2004 al sud-est asiàtic, a més de bloquejar les proves nuclears i les trameses de fusta il·legal procedent dels boscos primaris. De la mateixa manera, ha solcat les mars de tot el planeta per protestar contra la sobrepesca i la cacera de balenes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris