cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Ira de Furstenberg torna a Malloca

Mostra demà una col·lecció de peces de vidre que ha recorregut mig món

52516

La princesa s'allotja al Canyar, la casa propietat de Cristina Macaya.

Ira de Furstenberg ha tornat a Mallorca. Ho ha fet per tercera vegada i amb l'objectiu de mostrar, demà dijous, una col·lecció d'escultures de vidre que ha titulat Objectes i que ja s'ha exhibit a Mònaco, Singapour i Hong Kong, entre altres ciutats d'arreu del món. Acollida al Canyar per la seva bona amiga Cristina Macaya, Ira de Furstenberg exposarà la seva obra en el transcurs d'un sopar que organitzarà l'amfitriona. Mentrestant, ens concedeix una estoneta del seu temps i explica que està molt il·lusionada amb la darrera adquisició: una casa a Ronda propietat del seu exhome, Alfons de Hohenloe, i que s'anomena Las Monjas.

Segons declara, és una espècie de vell monestir amb una llarga història i que li permetrà ser més a prop del fill. Ira en va tenir dos amb De Hohenloe: un viu a Espanya, però l'altre morí al penal de Bangkok, on el tancaren per condemna de presó per falsificació de documents. "Vaig tenir la sort de visitar-lo allà i de veure'l viu", rememora emocionada. "Fou terrible. Llavors, mai més. Em digueren que havia finat a l'hospital, però no m'agrada parlar-ne ... Només us diré que dia 8 se celebrarà una missa a Marbella en memòria seva".

Marbella

Marbella du grans records a la princesa, que no té cap inconvenient a reconèixer que ella no en va ser cofundadora, sinó que la imatge de la localitat es deu a Alfons de Hohenloe. "Quan m'hi vaig casar, el 1955, Marbella no era res ... A poc a poc, mitjançant les seves amistats, Alfons aconseguí que hi arribàs gent. La gent no fa el lloc, però ajudar a fer-lo, a construir-lo". Explica que, si el seu exmarit es preocupà per Marbella, fou perquè la família tenia una casa a Biarritz i ell es traslladà cap al sud, atret pel bon temps. Amb el temps, allò que va començar com un motel va créixer fins a transformar-se en el que avui és la ciutat.

No vol contestar quan li demanen si Mallorca és millor o pitjor que Marbella. "No conec l'Illa a fons i no en puc opinar, però diria que són diferents, cada una amb el seu encant. Bé, pot ser que Marbella tingui més sol els mesos d'hivern... Però a mi m'encanta l'Illa: Formentor és preciós i el centre de Palma, molt polit i amb molta història". Ara bé, reconeix que la imatge de Marbella està lligada aquests darrers anys als casos de corrupció i que això acaba passant factura. "Ha estat una pena que per l'actuació de certs polítics gairebé se n'hagi anat tot en orris, però per sort el municipi ja es recupera. Sembla que la gent comença a estar contenta", afirma.
També està ben segura que a l'exmarit no li haurien agradat gens els escàndols lligats a la corrupció, però insisteix que no hauria pogut fer res per aturar-los, perquè "no tenia el poder".

Cinema

Ira de Furstenberg reconeix que li hauria agradat tornar a fer cinema, un món en el qual sempre s'ha sentit molt còmoda, però que cap director no s'hi ha tornat a interessar. De la vintena de films que rodà entre Espanya, França, Itàlia i Alemanya, en té records molt bons, assegura.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris