cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Salvat de quedar cec ruixat amb àcid

Ameneh Bahrami, una dona iraniana desfigurada, perdona in extremis el seu agressor, condemnat per la llei del talió

127016

La dona diu que l'ha perdonat i que mai no va cercar revenja.

RAHEB HOMAVANDI

Ameneh Bahrami, una dona iraniana que va quedar desfigurada i cega quan un home li va tirar àcid a la cara fa set anys, va perdonar ahir l'autor de l'atac, minuts abans que se li aplicàs la sentència per la qual estava condemnat a quedar sense vista també amb àcid.

La sentència, conforme a la llei de les Gheses (llei de talió) recollida en la legislació islàmica iraniana, s'havia d'administrar ahir mateix a l'Hospital Forense de Teheran quan, minuts abans, Ameneh va perdonar l'home, Mayid Mohavedi, de 29 anys.

Ara, segons l'agència de notícies Fars, Movahedi haurà de tornar a la presó per complir una condemna indeterminada. Per part seva, l'agència estudiantil ISNA va citar unes declaracions de Bahrami en les quals va assenyalar: "He lluitat set anys per aconseguir aquesta condemna i fer veure a les persones que tiren àcid que han de ser castigades amb l'ull per ull".

Tanmateix, la dona afegí, segons la televisió IRIB, que l'havia perdonat perquè "mai no vaig cercar la revenja, sinó una compensació", que segons mitjans locals seria d'uns 150.000 euros, per cobrir despeses mèdiques, i no els dos milions que havia sol·licitat prèviament.

El 23 de maig passat, el fiscal general de l'Iran i portaveu del Poder Judicial, Gholam Hussein Mohseni Ekhei, informà que la pena contra Movahedi, condemnat a ser encegat amb àcid sulfúric, era ferma i inapel·lable. El succés es remunta al 2004, quan Movahedi, un pretendent despitat, va llançar àcid sulfúric al rostre de la seva companya de classe, Ameneh, pel que sembla perquè aquesta havia rebutjat les seves insistents propostes de matrimoni.

Llei del talió

El 2008, un tribunal va condemnar l'agressor a rebre deu gotes de la mateixa substància a cada ull, en aplicació de la llei de les Gheses, que permet a la víctima obtenir revenja o perdonar l'agressor. La pena hauria de ser aplicada per la mateixa Ameneh, de 32 anys, qui havia declarat al diari Armen que estaria disposada a cedir a canvi d'una compensació de dos milions d'euros.

El condemnat va reconèixer haver estat l'autor de l'agressió i va dir que ho havia fet per amor: "Quan li vaig demanar la mà i em va dir que es casaria amb una altra persona, jo vaig pensar a aplicar-li àcid a la cara perquè el seu promès la deixàs". Ameneh va viure el 2009 a Barcelona, on va ser sotmesa a diferents intervencions quirúrgiques en els ulls i el rostre, però els doctors no van poder salvar-li la visió d'un dels ulls. Llavors es mostrà inflexible a l'hora d'expressar la seva compassió. Finalment, Ameneh perdonà el seu agressor in extremis.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris