cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Garoña tancarà el 2013

L'Audiència Nacional confirma la decisió del Govern de prorrogar l'explotació de la central nuclear

126782

La central de Santa Maria de Garoña es troba ubicada a Burgos.

Enrique Truchuelo

L'Audiència Nacional ha confirmat la decisió del Govern de prorrogar l'explotació de la central nuclear de Santa María de Garoña, a Burgos, fins al 6 de juliol de 2013, a més del seu tancament definitiu també en aquesta data.
En una sentència notificada ahir, la secció primera de la Sala Contenciosa Administrativa respon així als onze recursos que es van presentar contra l'ordre del Ministeri d'Indústria, dividits entre els que van demanar-ne la pròrroga fins a 2019, com Nuclenor -empresa propietària de la central nuclear- i la Junta de Castella-Lleó, i els que n'exigien la clausura immediata i el desmantellament, com Greenpeace, Ecologistes en Acció i un particular.
Al llarg de més de 50 folis, els magistrats analitzen els arguments dels recurrents i conclouen que per prorrogar l'explotació d'una central ja existent no és necessària una avaluació d'impacte ambiental, ja que estimen que no es tracta de construir-ne una nova.

Sense perjudici, afegeixen que s'han de tenir en consideració els informes de les autoritats mediambientals i que s'obtinguin les autoritzacions necessàries, en particular les de caràcter mediambiental. El Tribunal també considera que l'autorització de la pròrroga no significa, com argumentava l'empresa Nuclenor i altres recurrents, que el titular de l'explotació tingui "un dret indefinit i temporalment il·limitat, a continuar explotant-la".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris