algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Trull per la Llei de costes

Un jove afectat de Llucmajor irromp al Parlament Europeu per demanar “democràcia real ja” i defensar els interessos de la seva família

125964

Joan Cirera, ahir al Parlament Europeu, amb un cartell amb que reclamava democràcia real a l'Estat espanyol.

Un jove mallorquí, Joan Cirera, va irrompre ahir en la sessió de la comissió de Peticions del Parlament Europeu per demanar "democràcia real ja", en la línia del moviment 15 M sorgit en Espanya. Cirera formava part d'una comitiva de ciutadans espanyols que havien acudit a l'Eurocambra per denunciar-hi l'aplicació de la Llei de costes. "S'ha parlat molt de la Llei de costes, però a mi m'agradaria dir que volem democràcia real ja", va declarar el jove, que ocupava un dels seients reservats a eurodiputats i a peticionaris, segons informà l'agència Europa Press. La presidència de la comissió va interrompre la intervenció de Cirera, fet que impedí escoltar tota la seva intervenció, que fou rebuda amb aplaudiments a la Sala. Fins i tot s'hi escoltà un crit de "lladres", quan el micròfon del mallorquí ja havia estat desconnectat. Joan Cirera va intervenir una segona vegada, després que l'Eurocambra li hagués cedit el torn de paraula; va demanar "disculpes" per la seva primera declaració i assegurà que no fa política "d'uns ni d'altres", sinó que defensa els drets de la seva família.

S'Estalella

Joan Cirera és un jove de 27 anys, fill de la família propietària de la finca de S'Estalella, situada al terme municipal de Llucmajor i afectada per l'aprovació de la Llei de costes, malgrat que té més de 400 anys d'antiguitat. La família Cirera, juntament amb la família Domenech-Cabrer, propietària de Can Piqueto, a Pollença, impulsa la creació d'una nova Associació d'afectats per la Llei de costes a Mallorca. L'associació s'afegeix a les que ja representen, a l'Estat, l'advocat José Ortega i Carmen de l'Amo, i que du per nom associació Basta ja Mallorca, segons va confirmar ahir Magdalena Cabrer.

Cabrer explicà que les dues famílies viuen una situació "similar", ja que es tracta de propietats que existien molt abans que s'aprovés la Llei de costes. En el cas de Can Piqueto, a Pollença, es tracta d'una casa d'estil indià construïda el segle XIX, al costat de la desembocadura de la Gola, mentre que la finca de s'Estalella, a Llucmajor, "té una antiguitat de més de 400 anys; a més, la família no ha volgut explotar-la mai urbanísticament, l'ha conservada i ara reben aquest càstig", explicà Cabrer.

Sentència

"Ells estan desolats, perquè el Tribunal Constitucional els ha llevat ara la raó", va explicar ahir Magdalena, primera propietària de Mallorca a adherir-se a la Plataforma estatal d'afectats per la Llei de costes i impulsora de la nova associació, juntament amb la família Cirera. El seu habitatge, una casa indiana construïda el segle XIX pel seu avi, va quedar inclosa en la primera delimitació de Costes, segons manté la família arran d'una discussió amb l'operari que col·locava els mollons. Cabrer també protagonitza una intensa lluita per no perdre els drets de propietat arran de la llei, que no concedeix cap tipus de compensació econòmica als veïns que perden les seves propietats en favor de l'Estat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 9 anys

Molt bé, Joan Cirera. Conec aquesta zona, perquè de petit hi vaig poder entrar i admirar el seu estat perfecte de conservació. És una de les poques zones que s'han conservat verges a Mallorca, lluny de la destrucció de les urbanitzacions de mafiosos mallorquins i estrangers, i lluny d'especuladors com escarrers, barcelos, etc. A on són els grups defensors de la terra? A què esperen a lluitar en el seu favor per seguir mantenint un patrimoni antic i escàs?

Valoració:4menosmas
Per maki, fa mes de 9 anys

Molt be, mallorquinets i mallorquinetes, segiu votant PP i PSOE!! I els elegits al Congrés, i al Senat, seguiu defensant els interessos de Madrid, Andalucia, etc.etc. Així ens và.
Com diu un amic, si els mallorquins fossin negres, votarien el Klu Klux Klan.

Valoració:4menosmas
Per jrbs, fa mes de 9 anys

Suposo que voleu dir " Can Piquero" en el cas de La Gola, Port de Pollença.
Malgrat considero la llei de costes ben possitiva, en aquest cas sembla que la raó li vessa a la propietat. Res a veura amb els gorrers de Formentor o Costa de los Pinos

Valoració:2menosmas
Per tià, fa mes de 9 anys

Anim Joan no hi ha dret aqui els que han defensat el territori els que van evitar la construccio de la central ara resulta que els roben Animmmmmmm

Valoració:9menosmas
Per Rosa, fa mes de 9 anys

La família d'aquest al·lot s'hagués pogut lucrar molt urbanitzant la part de litoral que ocupa la seva propietat, i no ho han fet. Estimen Mallorca i són dels pocs que han contribuit a conservar zones verges.
El govern central els està robant en tota regla, és una vergonya! Què serà la pròxima, si la Serra de Tramuntana se posa de moda (perquè abans ningú volia terra devora la mar), faran la llei de la Serra i robaran totes les propietats de la Serra de Tramuntana?!
Mirin "villa psoe" al you tube, per això serveix la llei de costes.

Valoració:10menosmas
Per joserra, fa mes de 9 anys

si és una construcció de 400 anys, dic jo que tendrà un cert valor patrimonial a conservar...

Valoració:13menosmas
Per Munar, fa mes de 9 anys

Idò sí Valentí, ho havia de fer en anglès. O no saps que es català no és una de ses 21 llengües acceptades en es Parlament Europeu? Potser ho ets tu un poc provincià.
I pel que fa a sa Llei de Costes, uff, d´això se´n diu expropiació en tota regla, i a dit. Que només reben es qui han conservat es patrimoni, però no ses urbanitzacions, barcelós, meliàs, escarrés, etc. I això és democràcia?

Valoració:23menosmas
Per Valentí, fa mes de 9 anys

I ho ha de fer amb un cartellet en anglès? Quina mentalitat més provinciana...

Valoració:-17menosmas
Per Jimi, fa mes de 9 anys

Aixo és com si en Pedro J. anas a Europa a defensar la legalitat de la seva piscina...quins ous, es mallorquins nomes mos movem quan mos toquen es patrimoni.

Valoració:-16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris