algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Ni despullats ni en banyador

Barcelona prohibeix a partir del 29 de maig passejar-se pels carrers

El proper 29 de maig entrarà en vigor la prohibició d'anar nu o només en banyador pels carrers de Barcelona. L'Ajuntament no va de bromes i es considerarà infracció lleu i seran sancionats els qui hi siguin caçats i es neguin a vestir-se després d'un avís de la Guàrdia Urbana. Les multes oscil·laran entre els 300 i els 500 euros per als que vagin nus o "gairebé nus", i entre els 120 i els 300 per als seminus: només en banyador o "amb una altra peça de roba similar".

Les multes són més elevades que les que s'apliquen a un conductor que ignora un semàfor en vermell, encara que hi ha excepcions: el vet al seminudisme no s'aplicarà en el passeig marítim ni als carrers contigus a la platja, i es mantindrà la platja nudista de la Duna, a la Mar Bella.

A més a més, en els casos que hi hagi autorització expressa, com una possible concentració artística amb gent nua, no se'ls aplicarà la regulació, que s'ha aprovat en forma de modificació de l'ordenança del civisme. L'Ajuntament de Barcelona repartirà durant les pròximes dues setmanes 15.000 tríptics per informar de les noves normes a veïns i, sobretot, turistes, als quals, com bé sabem a les Balears, no és tan difícil veure passejar per carrers cèntrics sense camiseta.

La normativa sortí endavant amb el suport de PSC i CiU, l'abstenció del PP i el vot en contra d'ICV-EUiA (trencant així la unitat del Govern municipal que forma amb el PSC) i d'ERC, perquè la consideren innecessària. L'Ajuntament defensa aquesta regulació perquè en els darrers anys ha detectat que el nudisme s'ha estès al centre de la capital i han augmentat les queixes ciutadanes coincidint amb l'arribada de més turistes, alhora que la Urbana actuava amb indefinició jurídica per falta de regulació expressa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris