cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

A l'ombra d'un figueral

El Govern firma un conveni amb la finca de Son Mut Nou de Llucmajor encaminat a conservar les varietats de figuera autòctona. A la propietat n'hi ha 198 classes diferents

123808

El conseller Moragues i Montserrat Pons, en el moment de signar el conveni.

S.Amengual

El conseller de Presidència, Albert Moragues, i el propietari de la finca de Son Mut Nou de Llucmajor, Montserrat Pons Boscana, firmaren ahir un conveni de col·laboració que té per objecte oferir suport tècnic i destinar recursos a la investigació, la conservació i el manteniment del banc de germoplasma de figueres autòctones de Balears. El Govern també es compromet a actuar com a pont entre el banc de germoplasma de Llucmajor i el Centre de Recursos Fitogenètics de l'Institut Nacional d'Investigació Agrària (INIA). El conveni tindrà una durada de tres anys amb partides de 18.000 euros per exercici.

La finca d'experimentació agrícola de Son Mut Nou, ubicada a la Marina de Llucmajor, disposa d'una superfície d'11 hectàrees i de tres col·leccions de varietats de figuera: una de les Illes Balears, amb 198 exemplars; una segona col·lecció de 52 varietats procedents d'altres comunitats autònomes i una altra amb més de 61 varietats de països de la resta del món. Cada varietat està conreada en cinc repeticions.

Exemplars únics

La finca que gestiona Montserrat Pons Boscana, que signà el conveni de col·laboració amb el Govern davall un bell exemplar de figuera, en conté d'únics a l'Illa de la varietat cucurella, varietats xineses com la tsu-tsu i mostres de figueres de la Verge Maria portades des d'Egipte. Aquests, segons la tradició copta, són descendents de la figuera que va alimentar amb els seus fruits i va albergar amb la seva ombra la sagrada família en la seva fugida al desert.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris