algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Microsoft compra Skype per 5.600 milions d'euros

El fabricant del sistema operatiu Windows consuma així l'adquisició més agressiva de la seva història

54096

El responsable de Microsoft, Steve Ballmer, i el d'Skype, Tony Bates, anunciaren ahir l'operació.

SUSANA BATES

La companyia nord-americana Microsoft anuncià ahir la compra d'Skype, el més popular i disputat servei de telefonia per internet, per 5.600 milions d'euros (8.500 milions de dòlars), en el que suposa l'adquisició més agressiva de la història del principal fabricant mundial de programari. El productor del sistema operatiu Windows, instal·lat en la majoria dels PC, informà que l'operació ja ha estat aprovada pels respectius consells d'administració, encara que està pendent del vistiplau de les autoritats de defensa de la competència.

Amb 170 milions d'usuaris connectats i més de 207.000 milions de minuts de converses de veu i de vídeo el 2010, Skype és el servei més utilitzat de telefonia sobre IP -protocol d'internet- i ara passarà a estar integrat en plataformes de Microsoft, com són la consola Xbox i el correu electrònic Outlook. Aquesta empresa, amb seu a Luxemburg, utilitza el protocol de la xarxa per a la transmissió de veu, dades i vídeo, la qual cosa es coneix amb el nom de tecnologia VoIP, i possibilita així converses d'àudio i vídeo de franc entre ordinadors de tot el món, com també mitjançant telèfons fixos i mòbils i amb tarifes molt competitives.

Skype també permet establir videoconferències entre dos o més clients i el seu programari és de descàrrega gratuïta tant en ordinadors com en diverses classes de mòbils i altres dispositius sense fil. "Skype és un servei fenomenal que aprecien milions de persones d'un cap a l'altre del planeta", declarà el conseller delegat de Microsoft, Steve Ballmer, quan anuncià la transacció, que és la més important de les que ha emprès aquesta companyia, superior fins i tot als 6.000 milions de dòlars que pagà per Quantive l'agost de 2007. De fet, aquesta n'és l'operació més agressiva des que, el 2008, la firma creada per Bill Gates el 1975 oferí 47.500 milions de dòlars per comprar Yahoo, encara que finalment hi va renunciar. Microsoft s'ha imposat, doncs, a altres grans firmes d'internet com Facebook i Google, per exemple.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris