algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Berlusconi diu que els jutges són un “càncer”

El mandatari carregà contra els magistrats de Milà, després d'acudir a declarar pel cas Mills, en el qual està imputat

125682

Berlusconi arribà amb cotxe oficial.

ALESSANDRO GAROFALO

El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, anuncià ahir que demanarà la creació d'una comissió d'investigació contra els jutges de Milà, als quals qualificà de "càncer de la democràcia", a fi de "verificar si hi ha associació amb finalitat delictiva". Després d'arribar al Tribunal de Milà amb cotxe oficial i sense fer declaracions, el mandatari es va dirigir als periodistes als passadissos del Palau de Justícia, on va acudir per primera vegada al judici Mills, en el qual està imputat per presumpta corrupció judicial.

"Hi ha una sol·licitud al si del meu partit d'una comissió d'investigació per esbrinar si dins la magistratura hi ha una associació que té fins delictius. D'altra banda, els jutges que m'investiguen són sempre els mateixos", va afirmar Berlusconi. "No és vera que jo la dugui de tots els magistrats. Estic agraït amb aquests magistrats que han considerat infundades les acusacions cap a mi per part de qui intenta usar el dret com una arma política contra meu", va afegir el primer ministre.

Berlusconi va acudir per quart cop al Tribunal de Milà, aquest pic per un judici pel suposat pagament de 600.000 dòlars al seu exadvocat el britànic David Mills, a canvi que falsejàs el seu testimoni en dos judicis que tingueren lloc a final dels anys noranta i permetés l'absolució del mandatari actual.

En tot aquest temps, Berlusconi ha assegurat que no recorda haver conegut Mills, perquè era un dels molts advocats que el grup Fininvest (de la seva propietat) tenia a l'estranger i que els 600.000 dòlars corresponen al pagament en doblers negres al lletrat per part d'un armador italià per eludir el fisc britànic. Tanmateix, allò cert és que, en l'altra branca del cas, Mills va ser condemnat en primera i segona instància per corrupció per haver mentit en aquests dos mateixos judicis a favor de Berlusconi. Això no obstants, el Suprem italià va decretar el 25 de febrer de 2010 la prescripció del delicte.

Aquest "és el pitjor de tots. És ridícul, paradoxal i increïble que l'Estat italià gasti tants doblers en un procés així: no existeix causa i no hi ha prova de l'ingrés dels diners", va indicar el primer ministre.

Il Cavaliere reparteix la seva versió

El mandatari italià repartí ahir entre els periodistes còpies dels extractes del llibre Viaggio in un'Italia diversa (2008), del conegut presentador de televisió Bruno Vespa, en el qual ofereix la seva versió dels fets i nega les acusacions llançades per la Fiscalia en el cas Mills. A més, a l'arribada de Berslusconi als jutjats es varen viure moments de tensió, quan el president de l'associació Moviment per la Justícia Robin Hood, Pietro Palau Giovanetti, es va posar a increpar els seguidors d'Il Cavaliere.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris