algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Nobel amb accent català

Presenten a Brussel·les la candidatura de Vicenç Ferrer al premi Nobel de la pau pel compromís de la seva fundació amb els més pobres i desarrelats de l'Índia

La força d'un humanista. Ahir es presentà oficialment a Brussel·les la candidatura al premi Nobel de la pau del català Vicenç Ferrer, qui durant anys ajudà, mitjançant la fundació que porta el seu nom, els més desarrelats i pobres d'Anantapur, a l'Índia.

La presentació es va fer en el marc d'un fòrum sobre la política de desenvolupament i serví per destacar la figura de Ferrer i el seu llegat. Anna Ferrer assenyalà que després de la mort de Ferrer, el 19 de juny de l'any passat, la fundació "va endavant" i els seus membres treballen "amb molta motivació" per "ajudar moltes persones que encara viuen en la pobresa".

Sobre la possibilitat del Nobel, assegurà que la motivació "no és rebre el premi" per si mateix, sinó que "com deia Vicenç, si hi ha una cosa que pot ajudar-nos a arribar a més gent, a ajudar a més persones, llavors sí, això és un privilegi i és molt important en el progrés del treball que estam fent". També agraí la "reacció molt espontània arran de la mort de Vicenç, per nomenar la fundació" per al Nobel de la pau d'enguany. Vicenç "ens va fer creure en l'eradicació de la pobresa" i va insistir que "és nostre deure" eliminar el sofriment i la pobresa.

Per part seva, el ministre espanyol d'Afers Exteriors, Miguel Àngel Moratinos, va fer costa a la Fundació Vicenç Ferrer per al Nobel de la pau, de la qual va dir que és "un exemple" de com s'ha de fer l'ajuda al desenvolupament. "Volem fer feina per reforçar el que és encara el seu treball, el seu compromís, i que pugui tenir reflex" en el guardó, va afirmar Moratinos.

Vicenç Ferrer va ser "un gran humanista, un gran home", va destacar el ministre, a part de manifestar que escoltar tots els que són com ell "té molta més importància" que la preocupació actual per la situació de la borsa. Moratinos també va anunciar que el Govern espanyol promourà una reforma de la llei de Cooperació al Desenvolupament per fixar l'objectiu que l'ajuda oficial se situï en el 0,7% del PIB, "qualsevol que sigui el Govern". Moratinosprecisà en aquest sentit que l'objectiu és que l'ajuda al desenvolupament "sigui una política d'Estat". El guanyador del premi es coneixerà el pròxim octubre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris