algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
19°

Trull per les illes gregues

El Govern hel·lè reaccionà ahir amb indignació a la notícia de The Guardian en la qual informava que la situació econòmica desesperada del país n'hauria forçat els dirigents a cercar-ne compradors o llogaters entre inversors russos o xinesos

El Govern grec reaccionà ahir amb indignació a la notícia publicada per The Guardian. El rotatiu britànic hi informava que l'Executiu es planteja posar en venda o llogar a llarg termini algunes de les gairebé 6.000 illes que té a la Mediterrània com a "mesura desesperada" per afrontar els deutes, atesa la impossibilitat de trobar vias de finançament. The Guardian assenyalava que una de les àrees venals seria a Míkonos, una de les principals destinacions turístiques de Grècia, on les autoritats pretenen trobar un inversor amb prou recursos per finançar-hi el desenvolupament d'un nou complex turístic de luxe, segons indicaren fonts pròximes a les negociacions.

No obstant això, la motivació dels empresaris no se cenyiria de manera exclusiva a aquesta illa, perquè els inversors potencials, majoritàriament d'origen rus i xinès, també s'han fixat en propietats de Rodes.

Els magnats d'aquests països cerquen el seu "trosset" de Mediterrània com a destinació de vacances, explicava The Guardian, que suggeria també el possible interès del multimilionari rus i propietari del Chelsea FC, Roman Abramovich, encara que un portaveu seu ha rebutjat aquesta possibilitat.

Vendre algunes illes o llogar-les a llarg termini a potentats ajudaria a sanejar els comptes del Govern grec, que s'ha vist obligat a adoptar mesures desesperades tot i haver rebut un rescat de 110.000 milions d'euros a càrrec de la Unió Europa i el Fons Monetari Internacional, després d'anys de malbaratament de recursos.

Tot plegat, segons informà ahir el portaveu de l'Executiu hel·lè, Yorgos Petalotís, "es tracta d'una completa falta d'exactitud... absolultament fora de la realitat i suposa, fins i tot, un insult". Així, assenyalà que "la compravenda d'illes gregues privades no és en absolut cap novetat, com tampoc no és cap notícia, ni aquí ni enlloc", després de confirmar que la de Nafsikà, a la mar Jònica, s'ha posat al mercat fa ja bastant de temps.

En la mateixa línia, Ioanis Kriaràs -propeitari de Ktimatoemporikí i un dels principals agents immobiliaris- ha declarat que l'article en qüestió "és un cop baix contra Grècia i una gran mentida".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris