algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

El projecte museístic “més important” de Calatrava

L'arquitecte presenta a Rio de Janeiro el Museu del Matí, inspirat en les formes de la selva atlàntica

L'arquitecte Santiago Calatrava ha presentat a Rio de Janeiro la maqueta del seu pròxim projecte, el Museu del Matí, una institució dedicada a la sostenibilitat i a l'ecologia que es construirà a la zona portuària de la ciutat.
"Aquesta és la iniciativa museística més important que he fet en tota la meva carrera", va assenyalar ahir l'autor, que un pic més s'ha inspirat en el món vegetal per dissenyar les línies de l'edifici, aquesta vegada en les formes de la selva atlàntica característica de la regió.

En una original presentació del projecte, Calatrava oferí en directe un esbós d'aquest equipament, en el qual es muntaran exposicions sobre ciència, tecnologia i coneixement amb l'objectiu de conscienciar la gent sobre el futur i la necessitat d'adoptar actituds més ecològiques.

"La intenció és fer un museu amb un impacte econòmic ínfim: amb materials reutilitzables i que sigui enèrgicament suficient", indicà l'arquitecte, que espera que la construcció serveixi d'exemple per a una filosofia de vida més sostenible.

A la maqueta mostrada, l'estil de Calatrava es percep a l'exterior de l'immoble, que constarà de dues plantes i que té "una disposició senzilla i bona de reconèixer però, sobretot, accessible".

El nivell inferior estarà envoltat per dos estanys d'aigua que arribaran fins a la mar, per reflectir la importància d'aquest bé, i quedarà delimitat per dues zones verdes que possibilitaran l'entrada des de qualsevol part de l'estructura allargada.

El sostre del pis superior, al qual es podrà arribar per dues rampes, es compondrà de múltiples plaques solars que variaran de posició durant el dia i oferiran una silueta canviant al visitant.

"Ha de ser un edifici vital, perquè és un museu sobre la vida", manifestà l'autor, que en valorà el fet que oferirà "una pedagogia senzilla" a les generacions futures perquè agafin consciència de la importància de conservar el medi ambient.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris