cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

El futur passa per la Mediterrània

El científic nord-americà i pare del genoma humà, Craig Venter, és a punt d'iniciar una gran campanya al Mare Nostrum en què espera descobrir 80 milions de gens nous

A la recerca dels tresors biològics de la Mediterrània. El científic nord-americà i pare de la genoma humana, Craig Venter, digué ahir que, amb la recollida de mostres de formes de vida que iniciarà a l'estiu a la mar Mediterrània, espera arribar a descobrir fins a 80 milions de gens nous.

Venter féu les declaracions al port de València, on està amarrat Sorcerer II, que farà un recorregut per la Mediterrània, passant per països com França, Itàlia, Turquia i Grècia, per recollir mostres i seqüenciar-ne l'ADN. "Agafarem moltes mostres a les diferents zones de la Mediterrània per tenir diferents formes de vida", indicà el científic, qui afegí que l'objectiu és tractar d'aconseguir noves fonts d'energia neta o fins i tot el "combustible del futur".

Aquestes "espècies úniques" que espera trobar al Mare Nostrum seran incloses en una futura "biblioteca de gens del planeta Terra", on hi ha el 95% de tots els gens coneguts. "Cada centímetre cúbic d'aigua té un milió de bacteris, una quantitat ingent d'organismes que podem estudiar", afirmà Venter. A més, manifestà que sabem "molt poc de tota aquesta vida i en depenem per viure".

El cap de l'equip científic que ha creat als EUA la primera cèl·lula viva sintètica va explicar que aquesta expedició "no succeeix perquè sí, sempre tenim persones que ens donen suport", com el cas de la fundació Life Tecnologies, un dels patrocinadors d'aquest projecte, que es va iniciar l'any passat a San Diego. "Se sap poca cosa dels microorganismes, perquè no podem veure'ls amb els ulls, i la nostra meta és descobrir i estudiar tota la vida que hi ha a la mar", assegurà. A l'embarcació filtraran l'aigua i els microorganismes obtinguts seran portats al laboratori de San Diego per seqüenciar-ne l'ADN, segons assenyalà.

L'aposta del biòleg i el seu equip és dissenyar nous organismes que ajudin a combatre el canvi climàtic amb nous bacteris que puguin eliminar el diòxid de carboni (CO2) i trobar noves fonts d'energia neta. "Qui sap, potser València és la base per a un nou combustible en el futur", indicà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris