muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

Temporal dramàtic

Fins a 20 persones perden la vida i milers són evacuades a causa de la intensa pluja que caigué al sud-est de França. A l'Estat espanyol, Cantàbria, el País Basc i Astúries en són les més afectades

El temporal de pluja que està afectant els darrers dies el sud de França i la costa cantàbrica ha tingut conseqüències devastadores. Fins a 20 persones perderen ahir la vida al sud-est del país gal a causa de la intensa pluja i el desbordament dels rius.

La majoria de les víctimes van morir a la localitat de Draguignan, un total de vuit persones, i es van registrar també quatre morts a Trans-en-Provence, una a Roquebrune-sud-Argens, una a Le Luc i una altra a Fréjus.
En aquesta darrera localitat van ser evacuades almenys 1.300 persones, entre les quals hi havia molts turistes que estaven allotjats als càmpings de la zona, segons va dir un portaveu de l'Ajuntament de Fréjus, que afirmava que no sabia quin temps haurien de romandre en centres d'acolliment. A l'àrea més afectada, entre Saint-Tropez i Draguigan, es van registrar, entre dilluns i dimarts, entre 200 i 300 litres d'aigua per metre quadrat, i es van assolir els 350 litres en alguns punts, unes quantitats que solen recollir-se en diversos mesos de precipitacions.

Cantàbric
D'altra banda, en les darreres hores també ha plogut amb força tant a Astúries com a Cantàbria, i ha causat inundacions generalitzades. A Cantàbria, un operatiu de Creu Roja, amb llanxes i bussejadors, va haver de rescatar onze de les vint-i-dues persones que estaven atrapades en habitatges i naus del poble de Caranceja, inundat pel desbordament del riu Saja, mentre que a les onze restants les deixaren a casa per seguretat.
Pel que fa a les previsions, sembla que el temporal disminuirà a Astúries, una millora, però, que no és extensible a Cantàbria i al País Basc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris