algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

215 milions d'infants fan feina per sobreviure

Les ONG recorden les elevades xifres amb motiu, ahir, del Dia internacional contra l'explotació infantil. Deu milions treballen en amagatalls creats pels seus explotadors

L'explotació infantil torna a sortir a la palestra amb motiu de la celebració, ahir, del Dia internacional contra l'explotació infantil. Una vegada més, les ONG denuncien que al món hi ha 215 milions d'infants que han de fer feina per poder sobreviure. Així mateix, indiquen que mentre el treball dels al·lots ha disminuït un 3% des de 2004 fins a 2008, tanmateix ha augmentat un 20% entre els joves de 15 i 17 anys, és a dir, ha passat de 52 milions a 62.

Mans Unides assenyala que, de tots els menors que fan feina, 115 milions ho fan en les "pitjors condicions d'explotació". Asseguren que aquests treballs "denigren l'infant, el desposseeixen dels seus drets fonamentals, en marquen la salut i els danyen per tota la vida". Aquesta organització també adverteix que "milions d'adults al món tanquen els ulls davant aquest drama que té lloc diàriament en multitud de països, on les autoritats deixen fer a causa del negoci que suposa l'explotació".

Per la seva banda, Save The Children apunta també que dels 40 milions d'infants i adolescents que treballen com a ajudants domèstics, prop de 10 milions estan amagats als habitatges dels seus ocupadors. Aquests nins i nines, que de vegades no tenen ni 10 anys, estan en condicions d'"autèntica esclavitud, sotmesos a interminables jornades de feina i abusos", assegura la responsable del Departament d'Advocacia d'aquesta organització, Yolanda Román.

Les xifres reflecteixen que el treball infantil disminueix a tot el món, però no de la mateixa manera. En aquest sentit, Unicef adverteix del "retrocés" en els progressos que s'havien assolit anteriorment a l'Àfrica subsahariana.
Així, segons les dades més recents d'aquest continent, un de cada quatre al·lots treballa, mentre que a la regió d'Àsia-Pacífic ho fan un de cada vuit i a Llatinoamèrica i al Carib, un de cada deu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris