cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

Adrià Quetglas, el triomf d'un cuiner mallorquí

El seu restaurant, el 12 Uvas, és un dels més cotitzats de Moscou, on mostra el bo i millor de la nostra cuina

Adrià Quetglas és un dels poquíssims mallorquins que triomfa a Moscou. Dilluns oferí un sopar a tota la delegació balear al seu restaurant, 12 Uvas, situat a prop de les murades del Kremlin, devora el riu Moscova i just davant de l'immens monument dedicat a Pere el Gran. Quetglas, fills de pares de Palma, nasqué a l'Argentina, però a quinze anys la família es tornà a traslladar a Ciutat, on treballà uns anys. També estudià cuina a França. Ara aposta molt fort per Moscou. El seu nou local és un dels més cotitzats de la ciutat. Diu que paga 90.000 dòlars de lloguer, però té molt d'èxit.

La seva il·lusió "seria oferir plats balears, però és molt difícil", explicà al president Antich, qui es mostrà molt sorprès perquè a Moscou no hi ha pràcticament ni vi mallorquí, ni formatge maonès, ni molt manco sobrassada, oli i altres productes essencials de l'Arxipèlag. Això fa que els russos pràcticament només coneguin la paella, però no cuina malloquina, que hi podria tenir un gran èxit.

Quetglas és conscient que el seu esforç podria servir per a la introducció de producció agroindustrial balear a Rússia, ara mateix un mercat molt obert a l'exterior. Després d'haver-li servit el sopar, el cuiner parlà molta estona amb el president i li indicà les possibilitats d'inversió i com seria desitjable establir una relació comercial important entre les Illes i Rússia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris