algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

La carrossa gai d'Israel, vetada

Els organitzadors de la popular Marxa de l'orgull de Madrid rebutgen així l'assalt a la flota

Els organitzadors de la Manifestació de l'orgull gai han instat la representació de l'Ajuntament de Tel Aviv que no participi en aquest esdeveniment, que es durà a terme el 3 de juliol a Madrid, per motius de seguretat i perquè volen condemnar així l'assalt per part d'Israel a la flota internacional.

El president del Col·lectiu gai de Madrid (Cogam), Miguel Àngel González, considera que no és oportuna la participació dels representants israelians, perquè procedeixen d'una institució que no ha condemnat l'atac en el qual varen morir nou activistes, i ha rebutjat la possibilitat de cancel·lar la marxa davant dels possibles riscs que podria córrer la carrossa d'aquest país.

Les dues associacions convocants, la Federació Espanyola de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) i el Col·lectiu gai de Madrid, van comunicar aquesta decisió dilluns horabaixa a l'enllaç dels participants israelians a Madrid i consideren que no s'ha vetat ningú, "sinó que s'han vetat ells amb l'actitud del seu Govern".

"Volen convertir-se en les víctimes, malgrat que són ells els botxins," explicà González, que ha opinat que la seva actitud és "coherent" amb "una qüestió internacional, que ha rebut una contundent resposta internacional."

Des de la FELGTB, Antonio Póveda indicà que no tenien inconvenient que hi haguessin participat organitzacions d'homosexuals i gais d'aquest país, però representats per institucions, com l'ajuntament de Tel Aviv i l'Ambaixada d'Israel.

"No és convenient la seva assistència, com a defensors dels drets humans, perquè ens sembla una barbaritat després dels succeït les darreres setmanes", hi insistí Póveda.

Respecte de l'argument del Govern d'Israel, que ha mostrat indignació per aquesta cancel·lació i ha opinat que la manifestació es convertirà en la marxa de la vergonya, el president de FELGTB opinà que "és vergonyós que un estat hagi atacat un comboi amb ajuda humanitària". "Ens ha sorprès que hi hagi declaracions del Ministeri d'Exteriors d'aquest país, atès que nosaltres no hem rebut cap resposta," digué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris