algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Xangai emociona

L'Exposició Universal Xangai 2010, amb 5,28 quilòmetres quadrats, obrí ahir per primer dia les portes al públic, que des de primera hora del matí formava llargues coes per accedir als pavellons, als quals es preveia una assistència de més de 300.000 persones, amb totes les entrades disponibles venudes.

L'exposició vol "reflectir la cristal·lització del coneixement en la construcció urbana i la visió d'una vida futura millor", va assegurar Jia en el discurs, recordant el lema "Una ciutat millor, una vida millor", que defineix l'esdeveniment.

Èxit al pavelló d'Espanya

El pavelló d'Espanya, un dels més fotografiats per la coberta exterior de vímet, també fou un dels punts més freqüentats per un públic que esperà dues hores l'obertura oficial, segons van confirmar fonts de l'organització espanyola. Així mateix, ho van corroborar dues al·lotes, Mao Jia i Xie Xiaoyi, visitants de 26 i 24 anys, que van assenyalar que el pavelló espanyol era el que més els havia agradat. "El contingut és interessant, té un bebè gegant molt entranyable (el ninot Miguelín, de sis metres i mig i creació de la cineasta Isabel Coixet), però l'únic inconvenient és que a dins no hi ha aire condicionat i hi fa molta calor", van explicar.

I és que la intensa calor -gairebé 30 graus- i les grans distàncies del recinte, d'una mida equivalent a mil camps de futbol, es van fer notar, amb els visitants cercant les zones d'ombra i descans.

Precisament, víctima de la calor va ser el president del Congrés dels Diputats, José Bono, qui en el transcurs del parlament inaugural del pavelló de l'Estat espanyol va patinar, en no encaixar bé les paraules, i rememorà episodis per oblidar del passat franquista quan afirmà "cara al sol": "Jo declar inaugurat el pavelló d'Espanya, us agraesc molt la vostra presència en aquesta hora del matí i cara al sol els dic que no cal perllongar en excés les paraules. Benvinguts a aquest pavelló".

Bono qualificà de "singular" l'espai concebut, alhora que va manifestar que sent una "enorme satisfacció, ja que, si el món seria notablement incomplet sense la Xina, el Planeta també ho seria sense Espanya". "Us imaginau un món sense Ignacio de Loyola, Cervantes, Miró, Picasso o Teresa de Jesús?", va afegir.

L'Expo de Xangai ja té el rècord de participants, amb 189 països i 50 organitzacions internacionals, i ara afronta el repte de ser la més visitada, que ho aconseguirà si es compleixen les previsions dels organitzadors, que calculen rebre uns 70 milions al llarg dels propers sis mesos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris