nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

“Per ser feliç, fes feliços els altres”

La felicitat és la clau per tenir una vida plena. N'està convençut Deepak Chopra, especialista nord-americà que combina les pràctiques mèdiques modernes amb els principis de les cultures mil·lenàries. Qualificat per Time com el profeta de la medicina alternativa, oferirà una conferència a Palma el 22 de maig

Deepak Chopra, metge cardiòleg, pertany a l'Escola nord-americana de medicina i a l'Associació nord-americana d'endocrinòlegs clínics, i alhora és l'especialista més eminent en ayurveda, la medicina tradicional de l'Índia amb més de 6.000 anys d'antiguitat. És el pioner del principi que apunta que la salut és el resultat de l'equilibri entre el cos, la ment i l'esperit, i que les pràctiques mèdiques modernes poden complementar-se amb els principis curatius de les cultures mil·lenàries. El proper 22 de maig oferirà una conferència a l'Auditòrium de Palma, organitzada per Leadership in Time. Serà la seva única intervenció a l'Estat espanyol i durà per títol Unificant la ciència occidental amb la filosofia oriental.

Nascut a l'Índia el 22 d'octubre de 1946, actualment resideix a Califòrnia, als EUA. Ha publicat més de 25 llibres. El 1994 la revista Forbes el qualificà com el "darrer d'una sèrie de gurús que ha prosperat combinant ciència pop, psicologia pop i hinduisme pop". A més, el 1999, la revista Time el va seleccionar entre les cent icones i herois del segle XX i el va descriure com el "poeta profeta de la medicina alternativa".

Chopra, que no coneix Mallorca però que assegura que n'ha sentit parlar molt als seus amics, arribarà a la nostra illa per contar que les persones poden ser felices, estar sanes i contruir així el benestar de tothom.

El poder de l'ànima

Segons explica, les investigacions demostren que la manera més fàcil de ser feliç és fer feliç algú. Aquest és el consell que dóna a qualsevol que vulgui ser-ho. "Si voleu tenir èxit en la vida, és fonamental que creeu les condicions perquè altres persones puguin tenir èxit. Es poden aconseguir tots els desigs personals fent felices altres persones". Chopra té clar que no és difícil, "perquè les nostres ànimes no són en absolut egoistes. És el nostre ego el que ha condicionat el nostre jo per ser egoista". Per això, indica que cal promocionar la resurrecció de l'ànima, que hem de viure més des de l'ànima. Sobre aquesta teoria Chopra aprofundeix en el darrer llibre Reinventar el cos. Ressuscitar l'ànima. Com crear un nou tu. Quan parla d'ànima, es refereix a la consciència interior profunda, un nivell d'existència en el qual trobam el sentit de la nostra vida.

Els principis que predica Chopra són els que aplica a la seva vida i assegura que "tot el que faig ho faig amb molta alegria i és una gran oportunitat creativa. Així, gaudesc del desafiament i pens que si tenc temps per fer exercici, per meditar i tenir un bon son nocturn, llavors la meva energia és gairebé inesgotable". Cal no oblidar la meditació, cada dia, al voltant d'una hora i mitja a primera hora del matí.

Té clar que l'única manera de resoldre els problemes del món és donar a les persones eines per crear el propi benestar. Així mateix, pensa que es poden utilitzar aquestes eines per fabricar l'èxit en la vida. És menys probable que una persona que sigui feliç recorri a la injustícia social o es converteixi en terrorista, manifesta.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris