cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Nova campanya dels bisbes contra l'avortament

Amb el lema “És la meva vida!... és a les teves mans”, es podrà veure a 1.300 tanques de 37 ciutats de l'Estat. També s'han editat sis milions de díptics

116876

Cartell de la campanya presentada ahir per la Conferència Episcopal.

La Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha posat en marxa una nova campanya de comunicació "a favor del dret a la vida dels que naixeran". La presentaren ahir a Madrid sota el lema "És la meva vida!... és a les teves mans" amb motiu de la Jornada per la vida que tindrà lloc el pròxim 25 de març. Al cartell informatiu, s'hi pot veure un bebè que se sosté sobre les mans entrellaçades del pare i la mare. Des del 15 fins al 30 de març, es podran veure els anuncis a 1.300 tanques publicitàries de 37 ciutats espanyoles. A més, ja s'han començat a distribuir a les diòcesis un total de sis milions de díptics informatius i s'han enviat 30.000 cartells a les parròquies i centres catòlics de tot l'Estat.

La campanya anuncia, també, el web www.conferenciaepiscopal.es/apoyoalavida, en el qual es pot trobar informació sobre "institucions d'ajuda per acollir les noves vides humanes". Aquesta iniciativa se suma a la realitzada l'any passat en la Jornada per la vida sota el lema "Protegeix la meva vida" i que tenia com a imatge un linx i un al·lot. Segons va manifestar el portaveu de l'Episcopat, monsenyor Juan Antonio Martínez Camino, la campanya ha estat "més barata" que la de l'any passat, que va ascendir a un total de 150.000 euros.

Camino va reiterar que la Llei de salut sexual i reproductiva i Interrupció Voluntària de l'Embaràs (IVE) ha de ser "derogada com més aviat millor" i "substituïda per una legislació justa". Segons la seva opinió, "la llei confon la injustícia amb el dret" i va justificar la necessitat de realitzar iniciatives com la presentada ahir per "contribuir en el procés de sensibilització de la societat". "Estar en contra de l'avortament no és estar en contra de les dones ni de les mares", va dir el també secretari general de la CEE.

Així, va afegir que aquesta proposta, com la del passat any, "no pretén anar contra ningú" i reivindica el missatge favorable de l'Església. "Parlam a favor de qui tenen dret a néixer, a favor de la llibertat dels pares", va apuntar. En aquest context, la portaveu del Grup Popular, Soraya Sáenz de Santamaría, va insistir ahir que el PP està convençut que serà el Tribunal Constitucional qui derogarà la nova llei d'avortament, si bé no descarta que el seu partit adopti altres mesures.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris