algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Ferran Adrià tanca El Bulli per 2 anys

El 2012, apagarà els llums fins al 2014. El xef català es pren un període de reflexió per tornar amb forces i amb creativitat renovades

Més de 25 anys després de l'arribada de Ferran Adrià a la cuina d'El Bulli, l'exquisidesa, la innovació i les prestigioses estrelles Michelin del restaurant s'apagaran el 2012 per a tornar el 2014 amb forces i creativitat renovades. Així ho anuncià Adrià en el marc de la vuitena cimera internacional de bastronomia Madrid Fusión, que ahí obria les portes. "A partir de 2014 El Bulli oferirà menjar d'alguna manera, això és segur", afirmà el multiguardonat xef català, però sense tenir encara "ni idea" del format ni del finançament. Encara que el cuiner no ha aprofundit en les causes del tancament de l'emblemàtic local, el novembre passat explicava a Sant Sebastià que en una situació de crisi econòmica és fonamental que els restauradors tinguin "consciència" d'empresaris i duguin un control pressupostari exhaustiu dels seus establiments.

Una trajectòria estel·lar

Adrià arribà a la cuina d'aquest local de Roses (Girona) el 1983, durant el mes de permís del servei militar, al cap d'un any ja s'havia convertit en el cap dels fogons al costat de Christian Lutaud. El seu amor per l'experimentació científica aplicada a les receptes i per la recerca de textures impossibles i irresistibles han permès que el negoci que regenta tingués tres estrelles a la Guia Michelin des de 1997. El 21 d'abril passat, la revista gastronòmica Restaurant tornava a triar El Bulli com el millor restaurant del món per quart any consecutiu.

A banda de les estrelles, la presència d'Adrià al capdavant d'aquest establiment li ha valgut multitud de premis, inclosos el títol de cavaller de la confraria del xampany Ordre des Coteaux (1988), el premi Nacional de l'Acadèmia Espanyola de Gastronomia (1992) i el premi Eckart Witzigmann de l'Acadèmia Culinària Alemanya (2005). A més, el mateix restaurant ha assolit puntuacions màximes en guies com la de Campsa, la Gourmetour i la GaultMaillau.

Presència illenca a Madrid Fusió

Per primer pic en les vuit edicions de Madrid Fusion fetes fins ara, les Illes Balears hi tenen un espai propi amb la sobrassada per bandera. El Consell Regulador d'aquest producte, amb el suport de les conselleries de Turisme, Agricultura i Innovació, obre un estand en el qual donarà a conèixer la gastronomia illenca als presents a la fira.
No tan sols hi serà protagonista la sobrassada de porc negre, sinó que també difondran la tasca dels cuiners Tomeu Caldentey, Santi Taura, Benet Vicenç i Macarena de Castro.

A més a més, ha viatjat a Madrid l'investigador dels fogons Nono Martínez, que donarà a tastar diferents modalitats de sal amb aromes com la de sobrassada, l'oli de Mallorca i el botifarró. Finalment, s'hi presentaran les galetes confeccionades a base de grumers. L'estand de Mallorca també informarà del nounat Centre de Cultura Gastronòmica, impulsat per l'Associació d'escriptors i periodistes gastronòmics de l'Illa. El centre tindrà un portal web, a més d'una biblioteca virtual i una altra de presencial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris