nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Del salutem per aquam a l'spa

Seria possible que la paraula vingués del petit poble belga de Spa, però també s'especula que podria ser un acrònim del sintagma llatí salutem per aquam (salut mitjançant l'aigua)

La febre dels spa no s'atura. Es tracta d'establiments en què l'usuari es relaxa o es distreu basant-se sempre en teràpies amb aigua. Cal no confondre'l amb els balnearis, on l'aigua té (o hauria de tenir) propietats minerals. L'spa, en canvi, n'utilitza de comuna. Ara bé, aplicada en diferents tècniques de relaxació dins les piscines.
Passen els anys i mots com jacuzzi, hot tub, parafang, sauna i aromateràpia ja s'han fet cèlebres. També l'hidromassatje de les piscines amb aigua calenta. Mallorca no ha quedat aïllada d'aquesta tendència internacional i de cada vegada hi ha més spa urbans.

Ara bé, la majoria d'aquests establiments són dins hotels i en són un exemple els de la xarxa Hotels sostenibles de Balears. Amb 60 centres associats, aquesta agrupació assegura promoure la protecció del medi ambient. Celine Àlvarez, assessora tècnica de l'entitat, alertà aquest divendres del repte davant del qual es troben els hotels de les Illes. "De vegades, no sabem quin tipus d'aigua estam llançant al clavegueram", explicà en les jornades organitzades per la Cambra de Comerç. "A més a més, hi ha líquids residuals que acaben en les vies d'aigua pluvial i, per tant, en els torrents".

Altres aspectes que s'han de modificar són els fitosanitaris utilitzats per tractar les jardineres que envolten els spa, ja que són nocius per al medi ambient. Així mateix, Celine Àlvarez apostà per un "aïllament tèrmic" per tal de reduir el consum d'aigua en un 5% anual. També recomanà instal·lar-hi aparells de "registre" per controlar fugues "innecessàries" d'aigua.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris