nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:

Carbó amb to polític per a Zapatero

La plataforma Dret a Viure munta una carrossa de Reis, des d'on llança una crida a l'Executiu contra la Llei de l'avortament

La plataforma Dret a Viure va enviar ahir una carrossa a la Seu de les Institucions Europees a l'Estat espanyol, a Madrid, per lliurar al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, un carregament de carbó de veritat de mans del 'rei Melcior'.

A més, van donar-li una carta en la qual Dret a Viure li recomana "portar-se bé" i "escoltar els ciutadans", amb referència a les dues manifestacions realitzades el darrer any a favor del dret a la vida dels no-nascuts, segons manifestaren en un comunicat. A la carrossa podien llegir-se les paraules 'vida', 'néixer', 'infants' i 'mamàs', a banda d'altres motius nadalencs.

Festa infantil polititzada

Amb aquest acte posaven el punt seguit a un polèmic debat sobre si l'ús de la carrossa per a finalitats polítiques és adequat. En aquest sentit, segons la portaveu de Dret a Viure, Gador Joya, "que una carrossa que posa 'vida', 'infants', 'família', 'viure' i 'mare' pugui ser ofensiva ens ha sorprès molt", explicà la portaveu abans de la cavalcada que feren dilluns. Per Joya, es tracta d'una iniciativa que no té per objectiu aprofitar-la per llançar cap mena de "discursos polítics". Joya assegura que la colcada dels Reis Mags és "una festa d'infants" i és un "bon moment" per realitzar un "al·legat de la vida, la maternitat i les criatures". "No és moment d'atacar ningú", sinó d'enviar un "missatge universal d'amor a la vida", va afegir la portaveu, que insistí que "ningú no s'ha de sentir ofès" per la carrossa de Dret a Viure.

Els actes d'ahir i dilluns varen ser precedits per la marxa de diumenge, quan una vintena de persones de Dret a Viure exigiren a Madrid la convocatòria d'un referèndum amb motiu de la polèmica Llei de l'avortament. A la mateixa manifestació, el coordinador de joves de la plataforma, Luis Teixidor, assenyalà que amb aquesta marxa pel centre de la capital volien demostrar que no existeix un consens per aprovar una llei "tan important per a la societat". "Molts mitjans han publicat enquestes contràries a la norma i fins i tot votants del PSOE s'hi han manifestat en contra", va asseverar Teixidor. "Tot això suposarà un dur cop per al Govern de Zapatero", va puntualitzar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris