algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

e-regals de la modernitat

Els Reis d'Orient enguany tenen una àmplia oferta d'invents electrònics per poder omplir els sacs. Són moderns, cars i poc vists fins ara

Futurista o retro. El modern consumidor d'avui es divideix entre aquestes dues tendències. Per una banda, la democratització de la web ha permès un retorn a l'estètica retro (o vintage o kitsh, conceptes familiars, tot i que amb matisos). I és que internet és l'aliat natural d'aquell qui no troba la seva roba, peces decoratives o electròniques a les botigues normals.

En una picada d'ull cap a la generació dels 60 i 70, també es comercialitzen dispositius que digitalitzen els vinils (música) i els VHS (vídeo).

Per l'altra banda, i amb més potència, destaca la línia futurista que protagonitzarà la dècada que acaba de començar ara fa tres dos dies. El llibre de paper, per exemple, està predestinat a veure's desplaçat pel llibre electrònic. El Kindle, de l'empresa Amazon, ja ha pegat fort a l'Estat espanyol. A més a més, l'electrònica copa el sector de la innovació, amb refrigeradors portàtils, tendes de campanya ecosostenibles i autorecicladors de fems.

De fet, l'intent de cultivar una imatge verda (o almanco aparentar-la) és l'espèrit de la dècada. D'aquí l'impuls al sector ciclista, que de cada pic gaudirà de bicicletes més lleugeres i més bones de plegar.

El disseny, evidentment, també marcarà els regals que es venen. Destaca, per exemple, el remolcament per a cotxes que ha dissenyat l'arquitecte belga Axel Enthoven. És una unitat de luxe, amb evidents semblances amb la casa de l'Ópera de Sydney (Austràlia). I si per defora imita les grandioses làmines d'acer de Franck O. Gerhy, per dedins hi ha un habitacle de luxe.

Però la clientela és molt més variada que tan sols 'culturetes'; també n'hi ha de friquis. Precisament per A ells, amants de pel·Lícules i sèries de TV basades en la ciència ficció, han creat un USB que imita el comunicador d'Star Trek.

I parlant de luxe i de frivolitats diverses, cal comentar el nou sofà per utilitzar a la piscina, amb cavitats per introduir-hi l'MP3, l'iPhone i l'iPod. També té un massatjador per a tot el cos, alimentat per 4 bateries AA.

Tanmateix, aquesta és tan sols una breu mostra del que ens espera per a la nova dècada: la dels anys 10. Tot i que fins ara s'han format e-books, i-phones, iPods, e-banca, per ventura també arribaran màquines d'e-Fum, o vés a saber.

Bossa retro
De la mateixa manera que algunes persones s'embarquen a la recerca d'allò més innovador i futurista, d'altres s'estimen més tornar a la moda dels 50, 60 o 70. Es tracta de la moda retro (o vintage). La Cassette Bag està fabricada en vinil ultraresistent. El seu preu és de 14 euros.

Poal de reciclatge electrònic
Aquest poal compacta, esclafa i seca els femms per tal de transformar-los en compost. El sistema és automàtic i després s'emmagatzemen les escombreries ja netes i sense olors dins un recipient intern del dispositiu. Es tracta d'ajudar l'ésser humà a transformar les seves deixalles.

Gelera portàtil
Vet aquí un gran invent per als amants del vermut, el vi blanc i les cerveses del migdia. Es tracta d'una gelera portàtil, que manté una temperatura fresca (en torn dels 8ºals -9º), a més a més dels glaçons que l'amfitrió hagi afegit a la gelera. Així, de fet, el gel es manté sense fondre's durant més d'una hora.

Macroobjectiu SIGMA
Amb un focus de 200-500 mm, podria considerar-se l'objectiu més gran que es comercialitza actualment al món per a una càmera de fotos. Ara bé, el seu preu és de 17.000 euros, i alerta a anar de passeig amb l'objectiu: tan sols pesa 15,7 quilograms.

Tocadiscs de vinil i conversor a digital
Aquest tocadiscs no només reprodueix els vinils antics, sinó que, a més a més, permet digitalitzar-los en una memòria de PC. També te un port en el qual col·locar l'iPod i transferir-hi tots els vinils que l'usuari vulgui. Després es poden passar a la memòria d'un MP3. El Numarks TTi es va començar a comercialitzar el març passat i el seu preu és de 311 euros.

Auriculars D. Dre Beats Solo
Presenten uns auriculars amb una qualitat de so impecable, confeccionats amb materials lleugers i potents. A diferència dels germans majors de Dr. Dre Monster Beats, aquesta és la versió més econòmica.

Xsprubb, l'estora per a les claus
Aquesta estora antilliscant, que es col·loca al quadre de comandaments del cotxe, serveix per deixar-hi el telèfon mòbil, les claus i qualsevol altre tipus d'objectes que volguem tenir a mà. El seu preu és d'uns 5 euros.

iZilla Media Monster
Es tracta d'un potent multifuncions en forma de maleta per poder ser transportat amb comoditat. Disposa de pantalla tàctil de 7'', sis altaveus amb so 5.1 i 2 TB de capacitat. A més, té un lector de CD i DVD i pot funcionar amb iphone, iPod, Bluetooth i Wi-Fi. El seu preu de mercat és de 560 euros.

Kindle
Aquest Nadal, el Kindle ha aconseguit situar-se entre un dels regals més venuts en l'àmbit internacional. Amazon comercialitza aquest lector de llibres electrònic, que juntament amb dispositius d'altres marques pretén conquerir la dècada que ara comença. El preu equivalent en euros és de 180, tot i que podrien encarir-lo si té èxit.

Torradora amb motius nadalencs
Els regals també donen peu a la trivialitat. És el cas d'aquesta torradora de pa que hi deixa estampades figures nadalenques. Es diu Pop Art Toster - Cristmas Art i tan sols es pot adquirir per internet.

Muntanyisme de disseny
L'empresa Orange ha creat una tenda de campanya anomenada Glastonbury. Segons ells, la tenda del futur. El sostre és de tela fotovoltàica, que captura els rajos de sol durant el dia i proporciona llum a la nit. El trespol és impermeable i activat amb un termostat que emet calor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris