algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Els MP3 poden causar sordesa

Estudis científics alerten dels riscos dels aparells musicals de darrera tecnologia, si es fa un ús excessiu del volum

La Comissió Europea ha presentat una sèrie de mesures per protegir els deu milions d'usuaris europeus d'MP3 a causa dels riscs de sordesa que comporta escoltar música amb un volum excessiu. Advertir d'aquest perill i que els reproductors de música surtin de fàbrica amb uns nivells d'exposició segurs són les propostes de la comissària Meglena Kuneva, responsable europea de protecció del consumidor. Brussel·les vol que sigui la indústria la que aporti les solucions tècniques per garantir que els reproductors compleixen amb els nous requisits i serà durant els propers 24 mesos que els fabricants aportin a la CE aquesta informació. La comissària va insistir en la necessitat que els usuaris siguin conscients que la utilització de l'MP3 amb un volum excessiu durant molt temps pot provocar danys auditius de caràcter irreversible.

Entre el 5% i el 10% de la població europea que escolta música molt forta en algun aparell de reproducció pot tenir problemes auditius si continua fent-ho més d'una hora diària durant cinc anys. Basant-se en els estudis científics del Comitè de riscs sanitaris emergents, la Comissió considera que un nivell de volum "raonable" se situa en els 80 decibels i que l'exposició setmanal hauria de limitar-se a 40 hores. Si es passa a 89 decibels, llavors no hauria de superar les cinc hores.

Aquests nivells d'exposició segurs són els que portaran ajustats de fàbrica els productes, encara que poden permetre's nivells d'exposició majors sempre que els hagi elegit intencionadament l'usuari i el producte incorpori un mitjà fiable que l'informi dels riscs. En el conjunt de la UE, entre 50 i 100 milions de persones escolten diàriament música en aquest tipus d'aparells portàtils.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sant Tomàs, fa mes de 11 anys
És pot comprovar o és el mateix que les antenes de telefonia?
Valoració:-1menosmas
Per Pep, fa mes de 11 anys
Aquesta notícia ja la vareu posar fa un any. No amb les mateixes lletres però si amb el mateixos arguments... El que realment fa sordera no són els mp3s sinó els auriculars petits, aquells que es fiquen dins s'orella. És per això que ara molta de gent dur auriculars d'aquests grossos, els de tota la vida.
P.D: Conec molta de gent que també s'ha quedat sorda escoltant sa televisió.
El titular de sa notícia pot causar confusions, no són els mp3s els que causen sordera, sinó el volum massa alt de qualsevol font de so.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris