algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Acabats d'obrir (tot i la crisi)

Sempre ens quedarà un bar al qual anar. Aquesta és la filosofia que impregna l'esperit dels hostalers, que tot i la crisi econòmica no s'aturen a l'hora d'obrir nous negocis per Palma

De vegades, pareix que el terme crisi omple de fang tot allò que toca, però en el sector de l'hostaleria (tot i les complicacions), la crisi també ha derivat en una porta per als emprenedors.

De fet, aquest estiu han aixecat la barrera mitja dotzena de bars nous al centre de Palma. Les similituds són evidents: obren en plena depressió econòmica i ho fan, a més a més, al final de la temporada turística, que ara acaba. Malgrat els handicaps, no semblen preocupats.

L'Ambigú

Darrere l'església de Santa Eulàlia, entre la plaça d'en Coll i l'Ajuntament, s'amaga una petita taverna, L'Ambigú. Tan sols fa un mes que n'han obert les portes, tot i que el local és un traspàs i el bar ja funcionava d'abans. Ara, però, s'omple de gom a gom. El secret? Vins i pintxos, la fórmula de l'èxit.

Cristóbal Rodríguez i Eva Martín són socis del bar i l'han ideat junts. "Nosaltres", explica Eva, "tan sols hem fet un bar al nostre gust". Cadascú hi ha aportat part del seu caràcter. Cristóbal, per exemple, explica com les tapes li permeten ser tan creatiu com vol. "A més a més, les tapes són divertides. A mi, el protocol dels restaurants em pareix avorrit...". Eva, per la seva banda, assegura que al bar sonen notes de jazz i bossanova perquè és la música que ella escolta habitualment.

Però, era aquest el millor moment? "Bah! -respon Cristóbal-. Nosaltres no creim en la crisi. El món canvia permanentment".

Lolita

A la cèntrica plaça del Mercat s'ha obert recentment el bar Lolita. "Un nom universal gràcies a l'obra de Nabokov", explica Lolita Àlvarez, gestora de l'establiment.

La seva aposta és variar els aliments que ofereixen. "A les barres dels bars sempre es troben les mateixes pastes. Nosaltres, en canvi, hi posam panades uruguaianes, pastes d'almívar de llet argentí, pastissos de xocolata, sandvitxos vegetals...". Tanmateix, reconeix que la idea de muntar el bar ha esta arriscada. "Però, tal com l'art, hi ha coses que no tenen res a veure amb la crisi!", assegura. Lolita, a més a més, prové de l'Uruguai, com la seva parella, Martín. "Allà sí que hi havia crisi!", afegeix. Les turbulències que viu ara l'Estat espanyol també els semblen un poc insignificants...

Boya

La tercera proposta és la del Boya, taverna amb barra de tapes i una àmplia carta de vins. Tot i que ja fa més de mig any que és obert, el Boya representa el paradigma del que triomfarà al barri de la Gerreria: el pintxo i pote.

De fet, l'Ajuntament tramita multitud de sol·licituds per obrir negocis d'aquest àmbit en aquesta barriada, una iniciativa que, sense dubte, ajudaria a revitalitzar un indret prou necessitat.

Tot i així, Santa Catalina i altres barris de Ciutat també han registrat l'obertura de nombrosos bars i tavernes en aquests dies de crisi i cerveses.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris