lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Troben el lloc més fred i sec de la Terra

Científics australians descobreixen a l'Antàrtida una zona a 70º sota zero on mai abans no havia estat l'home

Científics australians han trobat a l'Antàrtida el lloc més fred, sec i tranquil del planeta Terra i on suposadament mai abans no havia estat l'home. Aquesta troballa suposa, segons els experts, un gran avenç, ja que permetrà als astrònoms captar imatges del cel tres vegades més precises que fins ara. "Com que el cel allà és més fosc i sec, s'hi podrà utilitzar un telescopi més modest en mida, però que disposi de la mateixa potència que els extremadament grans", va explicar el científic i participant del projecte, el doctor Saunders, en un informe publicat ahir en l'Astronomical Society anglesa.

Després de combinar dades procedents de satèl·lits, estacions d'observació terrestre i models climàtics, van descobrir aquest emplaçament a la regió Aantàrtica que manca de qualsevol factor que afecti l'observació astronòmica: núvols al cel, altes temperatures, brillantors, vapor d'aigua, vent i turbulències atmosfèriques. L'emplaçament, denominat Ridge A, està situat a 4.053 metres a l'altiplà antàrtic. L'estudi, a més, mostra que la temperatura mitjana al llarg de l'any a la zona ronda els 70 graus sota zero. Així mateix, l'aigua atmosfèrica té una grossor inferior al del cabell humà.

L'Àrtic, en perill de desgel

Per altra banda, ahir es féu públic un important informe científic en el qual s'assegura que l'escalfament de l'Àrtic és molt més ràpid del que es creia, fet que portarà greus conseqüències globals, com l'elevació d'un metre del nivell de la mar el 2100 i inundacions que afectaran un quart de la població mundial. L'informe, presentat pel Fons Mundial de la Naturalesa (WWF), incorpora les darreres observacions sobre el clima de l'Àrtic i els seus efectes a la resta del planeta. "L'Àrtic s'escalfa el doble de ràpid del que es pensava i, a mesura que s'escalfa, produeix efectes que amplifiquen o acceleren el canvi climàtic", conclou.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per forastera, fa mes de 11 anys
Ara que ja ha arribat l'home no trigarà gaire en pujar uns quants graus
Valoració:2menosmas
Per xaume, fa mes de 11 anys
I ho diuen ara quan acaba s'estiu...
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris