algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Legalitzar la prostitució?

Veïns i treballadors sexuals del barri barceloní del Raval critiquen l'ordenança municipal perquè “no fa més que augmentar la inseguretat i les males condicions”

110208

Imatge publicada a El País.

Associacions de veïns del Raval de Barcelona i grups de treballadores sexuals varen apostar ahir per legalitzar la prostitució per tal que es deixi d'exercir al carrer, després d'advertir que la reglamentació municipal de civisme augmenta la inseguretat i les males condicions en què les dones desenvolupen el seu treball.

Marcela Torres, portaveu del col·lectiu de treballadores sexuals Àmbit Dona, va explicar que l'increment de la prostitució al carrer és "conseqüència de l'ordenança de civisme" que es va aplicar fa tres anys i denuncià que la "persecució i fustigació" a les quals es veuen sotmeses les persones que la practiquen "no solucionarà el problema".

L'Ordenança municipal de convivència de l'Ajuntament de Barcelona, que va entrar en vigor el 2006 per regular diverses activitats problemàtiques en la via pública (des de la mendicitat fins a la realització de necessitats fisiològiques al carrer), restringeix també la pràctica de la prostitució als voltants dels col·legis i als espais freqüentats amb multes, tant per a les dones que es venen com per als clients, de fins a 750 euros.

La portaveu insisteix a apostar per la legalització com a solució del cas i apunta que el tancament de pensions i de locals a Ciutat Vella, a causa de l'acció policial, ha obligat les prostitutes en situació més precària a exercir la professió al carrer. Tanmateix, Torres pensa que "no existeix voluntat política" per assolir-ne una legalització perquè "ningú no vol assumir el cost polític d'una decisió que entra en conflicte amb la moral de molts votants".

El vicepresident de la Federació d'associacions de veïns de Barcelona, Jordi Giró, es mostrà també favorable a legalitzar aquesta pràctica perquè l'acció policial "només aconsegueix que el problema es traslladi de lloc" i va qualificar de "deplorables" les imatges publicades pel diari El País.

Crítiques dels grups

Per part seva, els grups municipals de l'oposició a l'Ajuntament (CiU, ERC i PP) coincidiren a l'hora d'acusar l'equip de govern (PSC) de falta d'interès en l'aplicació de l'ordenança i exigiren a la Sala més efectivitat policial contra els "incívics" per assegurar el compliment de les normes municipals.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel, fa mes de 11 anys
La foto no representa el que us penseu. Realment es tracta d´un capellà que està confesant a una dona molt afectada...
Valoració:2menosmas
Per Anna, fa mes de 11 anys
A veure, ningú pensa amb els infants ? Per ventura qualcún veu aquests panorames de prostitució i sexe al carrer la qual cosa no és gens recomenable per a ells. Jo crec que les prostitutes haurien d'anar als voltants del palau de la Zarzuela, Marivent o devora La Moncloa perque els fills del President o els néts dels Reis, quan visitin els seus jaios, les puguin veure en viu i en directe.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris