nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:

115.000 firmes contra Berlusconi

La societat civil italiana alça la veu per protestar pels atacs del president a la llibertat d'expressió i, més en concret, envers el diari La Repubblica

La iniciativa en defensa de la llibertat de premsa llançada pels juristes italians Franco Cordero Stefano Rodotà i Gustavo Zagrebelsky ja ha recollit al voltant de 115.000 firmes, segons publicà ahir el diari La Repubblica. Els dos prengueren aquesta decisió després que el primer ministre del país, Silvio Berlusconi, la família del qual té un important imperi mediàtic, denunciàs La Repubblica per difamació. Comencaren així una mobilització contra la decisió del premier Berlusconi alguns importants personatges del món de la cultura, l'art i l'espectacle. Entre ells, cal destacar els escriptors Umberto Eco, Dario Fo, Andrea Camilleri i Roberto Saviano.

Berlusconi, que des del maig passat s'ha vist immers en nombrosos escàndols relacionats amb la vida privada, denuncià La Repubblica divendres per haver publicat una llista de 10 preguntes adreçada a ell, a la qual li demanaven sobre algun d'aquests escàndols. Entre ells destaca la dubtosa relació que mantingué amb la jove de 18 anys Noemí Letizia quan ella encara era menor d'edat. Cal recordar també que al mateix temps que el cas sortia a llum la dona de Silvio, Veronica Lario, anunciava la decisió de demanar-li el divorci.

L'Església contrataca

I entre tant de divorci i llibertinantge, l'Església italiana començà a veure amb mals ulls el president italià. Així començaven les baralles entre el Govern i el Vaticà. El darrer episodi es produí el cap de setmana passar, quan un diari propietat de Silvio carregà contra el diari de la Conferència episcopal. I en concret, contra el seu director, al qual titllà de "viciós homosexual". Ahir, en resposta a les afirmacions d'Il Giornale va sortir a escena el bisbe Domenico Mogavero, alt representant de la Conferència Episcopal Italiana (CEI). Mogavero qualificà de "mafiosos" els comentaris dirigits pel rotatiu Il Giornale contra el director d'Avvenire, el diari oficiós dels bisbes.
Mogavero feia referència a la presumpta conducta homosexual del director d'Avvenire, Dino Boffo, que hauria cridat fins i tot l'atenció de la Policia per amenaces.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris