nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Ara presumeix de tenir tombes fenícies al jardí

Il Cavaliere dóna per a molt. En les darreres transcripcions de les converses amb Addario, fetes públiques ahir, parla d'un descobriment arqueològic a la seva vil·la de Sardenya

Les converses privades del primer ministre Silvio Berlusconi amb Patrizia D'Addario, que han acaparat l'atenció dels italians les darreres setmanes, podrien causar problemes al polític amb les autoritats arqueològiques locals.

Pel que sembla, en una de les transcripcions de les seves presumptes converses amb D'Addario publicada en una pàgina web italiana, Berlusconi es vanagloria de la vil·la que té a Sardenya, que inclou fins i tot amb una paradeta de gelats i llacs artificials. Però va més enllà i també apunta: "Aquí veim 30 tombes fenícies (del voltant) de l'any 300 abans de Crist".

El darrer arxiu d'àudio va ser penjat a la pàgina web del diari L'Espresso i immediatament va despertar l'interès de l'oposició i de la comunitat arqueològica. I és que d'acord a la llei italiana, els descobriments arqueològics realitzats en propietats privades han de ser declarats davant les autoritats per ser inspeccionats, catalogats i, possiblement, excavats. Diaris italians van publicar ahir que les autoritats de patrimoni cultural a Sardenya no sabien res del jaciment, que els arqueòlegs van qualificar de gran troballa, si es confirma.

En aquest context, el Partit Democràtic, a l'oposició, ja ha demanat que o Berlusconi o el ministre de Cultura, Sandro Bondi, acudeixin al Parlament per informar sobre el suposat descobriment i expliquin per què no havia estat fet públic. "Volem saber si existeix o no i, si és així, si n'han informat", va dir el parlamentari de l'oposició Andrea Marcucci.

L'associació nacional d'arqueòlegs assegura que no sap res sobre el jaciment, però que si existís podria aportar molta llum sobre les primeres civilitzacions de l'illa.

Aquesta setmana, la web del setmanari L'Espresso ja ha penjat diversos enregistraments de converses entre Berlusconi i D'Addario, de 42 anys, que diu que ella i dues dones més van rebre diners per assistir a festes a la residència de Berlusconi a Roma.

El multimilionari primer ministre conservador de 72 anys, que sovint presumeix de les seves proeses sexuals, no ha negat que D'Addario anàs a casa seva, però ha dit que no sabia que era una al·lota de companyia i que mai no ha pagat per sexe. Dimecres reconegué que "no era un sant", però es comprometé a governar fins al final del seu mandat, el 2013.

L'Espresso, que titulava la primera plana "Sex and the Silvio", recollia ahir el parer de molts: "Pot continuar governant el país?".

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris