cielo claro
  • Màx: 13°
  • Mín:
11°

Sal líquida

Arriba la revolució al món de les cuines. Aquest producte és la nova eina dels xefs i dels amateurs per impressionar els convidats

La sal marina és un element essencial en totes les taules. Tothom sap que n'hi ha de dos tipus: la fina i la gruixada. Amb tot, una de les grans revelacions culinàries dels darrers temps és el descobriment de la sal líquida natural. A més, és un producte balear i la que la prové de Formentera és una de les més sanes i gustoses que es poden trobar en el mercat.

En qüestió de salut no es pot jugar i la sal líquida permet gaudir del sabor amb menys perjudicis. La biodisponibilitat dels minerals i dels oligoelemets que conté per al cos humà són fins a deu vegades superiors al de la sal comuna. A part d'això, ens aporta nutrients, com ara potassi, calci, sulfat i magnesi. Les virtuts d'aquest nou producte són importants: millora el sistema immunològic, augmenta les defenses i ajuda a mantenir la hidratació orgànica.

La sal líquida de Formentera és la primera totalment natural, és a dir, que no té cap tipus d'additiu, de colorant ni de potenciador del sabor. Precisament, allò que aporta al menjar també representa tota una revolució. La seva gran qualitat és que reforça el gust natural dels aliments, la qual cosa ajuda a eliminar la insipidesa de qualsevol plat afegint-hi un toc salat i fresc que resulta molt agradable per al paladar.

D'altra banda, és adequada per a qualsevol recepta, però és especialment aconsellada per a menjars freds, com ara amanides, verdures cuinades i qualsevol tipus de carn i de peix. A més a més, el moment indicat per afegir-la-hi és indiferent, ja que tant pot ser a l'hora de cuinar com després de l'elaboració dels plats.

Pel que fa al format d'aquest nou producte, n'hi ha dos per triar: un de 400 ml per a la cuina i un altre de 250 ml apropiat per la taula. El preu de l'envàs petit, per exemple, és de 6 euros.

Producció

El procés per aconseguir-ne la composició és molt acurat. S'inicia amb l'obtenció de la matèria al Parc Natural de ses Salines, on es mineralitza de manera pausada i contínua per mantenir tots els elements presents a l'aigua de mar. Després es microfiltra i es transporta a cambres d'esterilització en fred, a menys de 20 graus sota zero, abans d'envasar-la.

Quant als desavantatges de la sal líquida, cal dir que els estudis de diferents laboratoris d'arreu del món no n'han indicat cap.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris