cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

Enviar un SMS des de l'estranger, més barat que dins l'Estat

Entra en vigor la nova normativa que regula l'ús del mòbil des dels països de la UE. Ara enviar un SMS a qualsevol país costarà 0,11 euros més imposts indirectes. Però alerta, que fer-ho en territori estatal costa 0,15 euros més IVA. Tot un greuge

A partir d'ara, enviar un missatge de text (SMS) des de l'estranger costarà als usuaris 0,11 euros, més impostos indirectes, mentre que el preu corrent per als sms d'àmbit estatal de les tres grans operadores -Movistar, Vodafone i Orange- serà de 0,15 euros, més IVA. Aquesta paradoxa es produeix a causa de l'entrada en vigor de la nova normativa fixada per la Comissió Europea per a trucades i missatges en ‘itinerància' (roaming) des de l'estranger.

Fomentar l'ús del mòbil

Amb totes aquestes mesures allò que les autoritats comunitàries pretenen és fomentar l'ús del mòbil i donar confiança als usuaris, fins ara temerosos d'haver de pagar preus excessius quan "es creuen" les fronteres dels països de la Unió Europea. L'organització de consumidors Facua considera que les "eurotarifes" aprovades pel Parlament Europeu per als sms, que suposen una rebaixa del 60%, són positives, però "clarament insuficients", ja que els operadors continuaran amb un marge desproporcionat de beneficis. Però del que es queixa Facua és del fet que amb la rebaixa enviar un missatge de text a l'Estat és un 36,4% més car que fer-ho des d'un altre país de la Unió Europea.

"Movistar, Vodafone i Orange cobren una abusiva tarifa pels SMS enviats dins del territori estatal", destacaren els responsables de l'associació. A més de la retallada en els preus dels missatges, a partir d'ahir les operadores també incorporen les noves tarifes màximes per a les telefonades en ‘itinerància' (roaming) establertes per la Comissió Europea, que en redueix el preu de les realitzades fins a 43 cèntims per minut (fins ara se'n cobraven 46) i fins als 19 cèntims per minut per a totes aquelles cridades rebudes (davant els actuals 22 cèntims).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris