cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
21°

La reina del pop fa 50 anys

La camaleònica Madonna compleix avui la meitat de segle amb més projectes que mai, després de 25 anys damunt l'escenari

Cinquanta anys són els que compleix avui la diva Madonna, malgrat el seu aspecte de jove de vint anys. La seva obra i la seva imatge camaleònica l’han convertida en una llegenda que, després de 25 anys als escenaris, continua al cim.

Les seves constants reinvencions van des de l’"al·lota material" per excel·lència, la mateixa que explotà la seva sexualitat, fins a la dona espiritual, familiar i finalment lliurada a les noves tendències musicals.

Madonna Louise Veronica Ciccone, nascuda a Bay City (Michigan, EUA) el 1958, no hagué d’esperar gaire per gaudir de l’èxit: el 1983 i amb el seu primer disc, que contenia senzills tan coneguts com Lucky Star, Borderline i Holiday.

De tota manera, "l’ambició rossa" no adquirí rang de "superestrella" fins al llançament del seu segon treball, Like a Virgin (1984). Comença així l’època de les portades a Playboy, els videoclips pujats de to censurats per VH1 i MTV, el reclam de la premsa rosa després del seu matrimoni el 1985 amb l’actor Sean Penn i la polèmica que aixecaven la seva actitud lasciva i els seus vetits en els concerts, amb llenceria vistosa i rosaris al voltant del coll.

La seva imatge reaccionària i en constant transformació servia com a mirall per a milions d’adolescents desitjoses d’imitar el seu ídol, que el 1989, quan es divorcià de Penn, publicà el que molts consideren el seu millor disc, Like a Prayer.

El 1996 sorprengué mig món amb el seu paper de María Eva Duarte, esposa del president argentí, Juan Domingo Perón, en el musical Evita (1996), d’Alan Parker.

Tanmateix, aquest paper, el naixement de la seva filla Lourdes i el seu acostament a la Càbala (en la tradició jueva, sistema d’interpretació mística i al·legòrica de l’Antic Testament) la marcaren profundament i Madonna decidí, després de quatre anys de silenci musical, fer el pas cap a una reconversió.

El resultat va ser Ray of Light (1998), en el qual abraçà la música electrònica abans de provar nous estils com el trip-hop en Music (2000) i la música de club en American Life (2003), abans de tornar a les seves arrels més discotequeres en Confessions on a Dance Floor (2005) i d’experimentar els sons urbans en Hard Candy (2008).

Avui dia, després de polèmiques i crítiques de l’església i d’haver assolit el cim de l’èxit, Madonna manté un físic envejable, ha fet les seves immersions com a directora de cinema i se sent feliç amb la companyia dels seus dos fills. Que duri. Molts d’anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.