nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

S’emet 'Maria del Mar' a 'El documental', un retrat de Maria del Mar Bonet

166387

Aquest dijous, a les 23.45 hores, 'El documental' estrenarà al Canal 33 la versió llarga de 'Maria del Mar', un retrat de Maria del Mar Bonet, una de les icones de la nostra cultura. El documental de Joan López Lloret fa un viatge per a saber d’on surt la seva inquietud i la força vital que l’ha mantenguda als escenaris durant més de 50 anys.

Maria del Mar Bonet és la veu en actiu més universal de la cançó en català, i el documental recorre els seus 50 anys de trajectòria a partir de la darrera aventura, el disc 'Ultramar', enregistrat amb músics cubans i presentat en concert a l’Havana el setembre del 2018. 'Maria del Mar' ofereix un emocionant viatge d’anada i tornada d’illa a illa, de Mallorca a Cuba, a través dels Països Catalans, la Mediterrània i el món sencer, entre el passat i el present, i prenent com a fils conductors la seva mateixa veu narrativa i les de persones molt properes: familiars, amics i col·legues del món artístic, entre els quals hi trobam Joan Manuel Serrat, Lluís Llach, Martirio, Manolo García, Nacho Duato, José María Vitier o Javier Mas. Una immersió en el món d’una creadora inquieta i única que ens brinda reflexions i confessions inèdites.

El documental permet veure l’evolució de Bonet, especialment a partir de les imatges d’arxiu, que mostren una jove cantant de la Nova Cançó que basa el seu repertori en la música tradicional de les Balears, per a passar a ser una artista que cerca la inspiració arreu de la Mediterrània i, alhora, hi aporta tot el seu bagatge. Aquest recorregut també deixa veure una Bonet més personal, més íntima, que parla de la seva pròpia evolució, del moment d’aturar-se, o no, del perquè dels camins que ha anat triant al llarg de la seva vida, del que viu més enllà de la música i de les coses que per ella han estat i són fonamentals. No hi falta tampoc la gènesi de la cançó 'Què volen aquesta gent?' i com ha esdevengut un himne.

La música i les cançons de Bonet acompanyen tot el documental, així com la imatge sempre molt cuidada dels seus discos. Precisament, una presència permanent en la vida de Bonet és l’autor de bona part de les portades i de la seva imatge promocional, el fotògraf Toni Catany, amb qui sempre la va unir una amistat molt especial.

'Maria del Mar' és una coproducció de Televisió de Catalunya i SomBatabat, amb la col·laboració de la Fundació Toni Catany i Comunicamanagers.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris